REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos vyriausybė pritarė antikrizinių priemonių paketui, pagal kurį numatyta per trejus metus sumažinti valstybės išlaidas 26 mlrd. eurų. Sprendimas buvo priimtas naktį į penktadienį, praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metais valstybės biudžeto išlaidos turėtų būti sumažintos 4,5 mlrd. eurų, 2013 metais - 10,5 mlrd. , o 2014 metais - 11 mlrd. eurų. Pasak šalies premjero M. Monti, daugiausia išlaidų bus sumažinta sveikatos apsaugos ir valstybinio bei municipalinio valdymo sektoriuose.

REKLAMA

Per trejus metus šalis atleis apie 10 proc. valstybės sektoriaus darbuotojų ir 20 proc. valstybinių tarnybų vadovų. Vyriausybė tikisi, kad sumažinus biudžeto išlaidas pavyks išvengti būtinybės didinti pardavimų mokestį 2 proc. - ryžtis šiai priemonei pastaruoju metu patarė ne vienas ekonomistas.

Balandį Italijos valdžia jau nusprendė apkarpyti valstybės išlaidas 4,2 mlrd. eurų, bet jau birželio pabaigoje paaiškėjo, kad šių taupymo priemonių nepakaks.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, 2012 m. pirmąjį ketvirtį šalies biudžeto deficitas išaugo iki 8 proc. BVP - tai didžiausias rodiklis nuo 2009 metų. Pirmąjį 2011 m. ketvirtį šis rodiklis siekė 7 proc. BVP.

Tuo tarpu išlaidos valstybės skolai aptarnauti išaugo 16 proc., palyginus su 2011 metais. Italijos vyriausybė ne kartą skelbė apie savo planus sumažinti valstybės biudžeto deficitą iki 1,7 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų