• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikietis Tailoras Armstrongas tapo antruoju vaiku pasaulyje, kuris sugebėjo pasiekti aukščiausią Afrikos tašką, kad surinktų pinigų sergantiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuonmetis Kalifornijos gyventojas Tailoras Armstrongas įkopė į Tanzanijoje esantį aktyvų ugnikalnį Kilimandžaro, kurio aukštis siekia 5895 metrus virš jūros lygio.

REKLAMA

„Aš ilgai bandžiau atkalbėti sūnų nuo šio žygio, juk kalnų aukštumų pasiekimas numato gerą fizinį pasirengimą. Tačiau Tailoras buvo tvirtas ir nesiruošė išsižadėti šios idėjos“, - pasakojo berniuko tėvas Kevinas Armstrongas.

K. Armstrongo tarimu, jis lydėjo vaiką visą laiką, kol jis siekė pasaulinio rekordo, užfiksuoto liepos 1 dieną.

„Mintis įkopti į Kilimandžarą man kilo, kai aš susipažinau su savo būsimu geriausiu draugu. Aš labai nuliūdau, kai sužinojau, kad jis niekada negalės vaikščioti“, - pasakojo jaunasis rekordininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau išaiškėjo, kad T. Armstrongo draugas sirgo miopatija. Šios ligos gydymui reikėjo milžiniškos pinigų sumos, o berniuko tėvai neturėjo net ir pusės reikiamų pinigų. Tuomet ir buvo ryžtasi pavergti Kilimandžaro viršūnę, o sumušus rekordą, gauti apdovanojimą.

Gautus pinigus vaikas skyrė ne tik savo draugui, bet ir JAV ligoninėms, kur kovojama su šia neišgydoma liga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų