REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės arba Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena – viena iš mūsų šalies valstybingumą akcentuojančių datų.

REKLAMA
REKLAMA

Kokias Lietuvos istorijos datas jūs laikote svarbiausiomis ir ką jums reiškia Liepos 6-oji? – Valstybės dienos išvakarėse praeivių Vilniaus gatvėse klausė Balsas.lt žurnalistai.

REKLAMA

„Vasario 16-oji, Kovo 11-oji“, – pradėjo Vaiva. Ir kiek suabejojusi pridūrė: „Liepos 6-oji, Mindaugo karūnavimo.“

„Viena iš jų artėja – Mindaugo karūnavimo. Taip pat Vasario 16-oji, Kovo 11-oji“, – nedvejodamas sakė Audrius.

„Man svarbiausia – Nepriklausomybės atkūrimo. Taip pat ir „mindauginės“. Bet tai tik istorinė data, dabarčiai ji didelės reikšmės neturi. Jeigu dabar būtume karalystė, gal ji būtų reikšmingesnė“, – savo požiūrį atskleidė Nerijus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbinti praeiviai taip pat minėjo ir Žalgirio mūšio dieną, kitas svarbias Lietuvos istorijos datas. Tačiau paklausti, ar švenčia Valstybės dieną, daugelis sakė jos nesureikšminantys. Buvo ir tokių, kurie sakė sveikinsiantys Mindaugus – savo draugus ir artimuosius. Ir tik keli prisipažino, kad liepos 6-sios vakarą kartu su visu pasauliu giedos Lietuvos himną – „Tautišką giesmę“.

„Man malonu pasijusti Lietuvos dalimi. Tokios šventės Lietuvai reikalingos ir svarbios. Manau, kad kiekvienas lietuvis turi ją pažymėti, giedodamas „Tautišką giesmę“, – aiškino Audrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausti, kas mūsų valstybėje jiems kelia nerimą ir ką reikėtų daryti, kad padėtis Lietuvoje gerėtų, Balsas.lt pašnekovai apgailestavo, kad ir po 20 nepriklausomybės metų valstybėje daug netvarkos, kad valdžia Lietuvą valdo taip, jog „geras ūkininkas visus juos išvaikytų“. Jie taip pat piktinosi, kad valdžia svarbius klausimus sprendžia, neatsiklausdama žmonių nuomonės. Vienas iš tokių klausimų – dėl Visagino AE statybos.

Į klausimą, kas negerai mūsų valstybėje ir ko reikia, kad padėtis pasikeistų, jie atsakė, jog jau keičiasi.

REKLAMA

„Valdžiai daro įtaką kai kurios verslo struktūros ir tai nėra gerai. Negerai, kad valdžia neatsiklausia žmonių  nuomonės. Bet žmonės jau pradeda bruzdėti, o vykstantys įvairūs renginiai, piketai įrodo, kad yra vilties, jog pamažu viskas ims keistis“, – sakė viena aplinkosaugininkė, rodydama į tuo metu Europos aikštėje susirinkusius piketuotojus.

Kiti teigė, kad padėtis ims keistis, kai valdžios kėdes užims jaunesniosios kartos, sąžiningi politikai, tačiau paprasti žmonės neturėtų palikti viską spręsti tik valdžios institucijoms.

„Valdžioje trūksta charizmatiškų asmenybių, politikų, kuriems nedaro įtakos tam tikros struktūros. Bet žmonės turi patys būti aktyvūs ir kovoti už savo  teises. Svarbiausia, kad atsirastų branduolys – žinančių, kokių permainų siekia, ir norinčių jas įgyvendinti“, – apibendrino viena iš tuo metu vykusių piketų dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų