REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Baltarusijos paraiškos dėl stojimo į Europos aukštojo mokslo erdvę (EAME) atmetimo, šios šalies studentų atstovai kreipėsi į Lietuvos studentų sąjungą pagalbos stiprinant studentų savivaldas.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijoje vykusiame studentų atstovų organizuotame tarptautiniame seminare „Studentų savivaldų raidos strategijos Baltarusijoje ir užsienyje“ susitarta bendradarbiauti stiprinant šalies studentų savivaldas. Taip pat domėtasi, kodėl Lietuva pasisakė prieš Baltarusijos priėmimą į EAME.

REKLAMA

„Po Baltarusijos paraiškos atmetimo jos studentų atstovai aktyviai veikia bandydami sustiprinti studentų savivaldas bei kurdami teisinę bazę, kuri leistų veikti nepriklausomai nuo valdžios. Kadangi Lietuvos studentų sąjunga dėl savo istorijos, dydžio ir lokacijos geriausiai atitinka Baltarusijos studentų sąjungos viziją, stengiamės prisidėti prie jų savivaldų tobulėjimo, – teigia Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentas tarptautiniam atstovavimui Maksim Milto.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak M.Milto, Lietuvos studentų sąjungai rūpi ne tik Lietuvos studentija, žvelgiama ir į viso regiono studentus. Manoma, jog kuo stipresnis regionas, tuo bus atviresnė aukštojo mokslo sistema, efektyvesnė jos plėtra. Taip pat ir patiems studentams bus geriau, nes jie galės veikti lygiateisiškai.

Tarptautinio seminaro Baltarusijoje metu, kurį organizavo nevyriausybinė studentų atstovų organizacija „Pilietinis forumas“, buvo susitarta dėl spalio mėnesį vyksiančių mainų, kurių metu Baltarusijos studentų atstovai atvyks į Lietuvą pasisemti patirties iš studentų savivaldų stebint jų darbą.

Primename, jog sausio mėnesį Studentų sąjunga pasisakė prieš Baltarusijos priėmimą į Europos aukštojo mokslo erdvę dėl šios šalies vykdomų represijų prieš studentus ir politizuotos aukštojo mokslo sistemos. Lietuvos studentų sąjunga taip pat veikia Europos studentų sąjungos Baltarusijos darbo grupėje, kurios vienas iš užsibrėžtų tikslų – šios šalies studentų atstovavimo stipirinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų