REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulaikyti įtariami buvusio gruzinų generolo, buvusio 25-osios Batumio brigados vado Romano Dumbadzės žudikai. Generolas buvo sušaudytas Rubliovkoje gegužės 21 dieną, praneša agentūra „RIA „Novosti“ su nuoroda į Rusijos Federacijos tyrimo komiteto Maskvos vyriausiąją tyrimo valdybą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo metu drauge su sostinės kriminalinės paieškos skyriaus operatyviniais darbuotojais buvo sulaikyti nusikaltimo tiesioginiai vykdytojai... Dabartiniu metu su trimis ginkluotos grupės dalyviais, išeiviais iš Gruzijos, atliekami būtini tardymo veiksmai“, - sakoma pranešime.

REKLAMA

Tyrėjai planuoja pateikti sulaikytiesiems kaltinimą žmogžudystės įvykdymu ir neteisėtu šaunamųjų ginklų naudojimu, o taip pat perduoti teismui medžiagą ir prašyti juos suimti.

R. Dumbadzė buvo sušaudytas gegužės 21 dieną sostinės vakaruose šalia 30 numeriu pažymėto namo Rubliovkos plente. Nežinomi nusikaltėliai, atvažiavę motociklu, vyrą nušovė, o po to pasislėpė. Vėliau motociklas, kuriuo važiavo nusikaltėliai, rastas už keleto kilometrų nuo nusikaltimo vietos viename iš kiemų. Kaip teigia šaltinis teisėsaugos institucijose, taip pat buvo nustatyta nužudymo liudininkė.

R. Dumbadzė žinomas tuo, kad kilus Gruzijos ir Adžarijos valdžių konfliktui atsisakė paklusti Gruzijos prezidento įsakymams ir viešai pareiškė, kad dabar bus tiesiogiai pavaldus Adžarijos autonominės respublikos vadovui Aslanui Abašidzei. Dėl to vėliau jį buvo sulaikę Gruzijos valstybės saugumo organai ir ilgą laiką laikė tardymo izoliatoriuje. 2010 metais Rusijos prezidento įsaku R. Dumbadzei buvo suteikta Rusijos pilietybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų