REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas baigė kovo 10 d. prasidėjusią eilinę Seimo VIII (pavasario) sesiją. Jos metu parlamentarai susirinko į 56 plenarinius posėdžius, kuriuose priimta daugiau kaip 200 įstatymų, apie 70 nutarimų, 10 rezoliucijų.Pavasario sesijoje ypatingas dėmesys buvo skirtas Lietuvos energetinės nepriklausomybės stiprinimo, verslui palankesnės aplinkos kūrimo, socialinio draudimo ir pensijų sistemos reformos, nedarbo mažinimo, viešųjų finansų stabilumo, skaidraus viešojo sektoriaus užtikrinimo, nacionalinio saugumo klausimams. Taip pat buvo priimti svarbūs sprendimai, susiję su Lietuvos naryste Europos Sąjungoje ir Konstitucinio Teismo nutarimų įgyvendinimu. Sesijoje buvo išklausytas Respublikos Prezidentės metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, vadovaudamasi Seimo statutu ir atsižvelgdama į 55 Seimo narių prašymą, liepos 16 d. šaukia Seimo neeilinę sesiją, kurios darbotvarkėje numatytas vienas klausimas – Seimo nutarimo „Dėl referendumo paskelbimo dėl atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje“ projekto (Nr. XIP-4259(2) priėmimas.

REKLAMA

Rudenį, rugsėjo 10 d., parlamentarai rinksis į paskutiniąją 2008–2012 m. Seimo kadencijos eilinę IX (rudens) sesiją.

Remiantis Seimo statutu, Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija trunka nuo rugsėjo 10 d. iki gruodžio 23 d. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų