• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokuroras, prašęs teismo nuteisti 19 metų laisvės atėmimo bausme, ketina skųsti nuosprendį.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas skyrė bausmę Viktorui Moisejevui ir Vladimirui Sosulinui už tai, kad prieš dvejus metus, birželio 16 dieną žiauriai nužudė verslininką Nikolajų Traviną, turėjusį uostamiesčio Taikos prospekte kompiuterių remonto įmonę.

REKLAMA

Be to,  žudikai turės atlyginti ir 7,5 tūkstančių litų  padarytą turtinę žalą, sumokėti po 100 tūkst. N. Travino  žmonai ir dukrai.

Bylos duomenimis, konfliktas su V. Moisejevu ir V. Sosulinu  kilo per išgertuves, vykusias N. Travino biure. Kilus muštynėms, svečiai pasmaugė verslininką. Kai vyriškis mirė, nupjovė jo galvą. Sudarkytą kūną aptiko kitą rytą į darbą atėję bendrovės darbuotojai.

Sulaikius įtariamuosius, abu neigė kaltę. Tačiau vienas jų pripažino nužudęs verslininką ir sutiko parodyti, kur paslėpta galva. Pareigūnus jis nuvežė prie Smiltelės upelio, netoli Rimkų pervažos. Galva buvo įkišta į kibirą ir užberta skalda.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltėliams  skirta psichiatrijos ekspertizę, tačiau jie buvo pripažinti pakaltinamais ir stojo prieš teismą.

Už itin brutalų nužudymą teismas abiem vyriškiams skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose. V. Sosulinas neslėpė pykčio išgirdęs nuosprendį, patupdytas už grotų jis  rusiškais keiksmažodžiais iškeikė teisėją.

Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius po teismo sprendimo pažymėjo, kad bausmė galėjo būti ir griežtesnė: vidutiniškai už nužudymus skiriama laisvės atėmimo bausmė būna 14 m. „Reikia atsižvelgti, kad nusikaltimas buvo padarytas itin cinišku būdu“, – teigė prokuroras.

Pareigūnas prašė skirti 19 metų laisvės atėmimo bausmes, todėl ketina apkaltinamąjį nuosprendį dėl per švelnios bausmės apskųsti apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų