• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 26 – liepos 3 dienomis, stojamųjų egzaminų aukštosiose mokyklose sesijos metu jau trečius metus iš eilės Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) vykdo stojamųjų egzaminų stebėjimą, o stebėtojais tampa studentų atstovų. Šiemet per 40 studentų atstovų dalyvaus stojantiesiems laikant motyvacinius testus į švietimo ir ugdymo krypčių studijų programas bei prižiūrės vykdomus stojamuosius egzaminus į menų studijų srities specialybes.

REKLAMA
REKLAMA

LSAS primena, kad stojantieji į meno studijų srities bei švietimo ir ugdymo krypčių studijų programas tik išlaikę stojamąjį egzaminą galės dalyvauti konkurse į valstybės finansuojamas vietas. O stojantiesiems į švietimo ir ugdymo krypčių programas už teigiamą motyvacijos testo įvertinimą bus pridedami 1 arba 2 papildomi balai, priklausomai nuo to kiek surinks stojantysis egzamino metu. Tad esant tokiam dideliam stojamųjų egzaminų svertui bei ankstesniais metais pastebėtiems įvairiems pažeidimams būtina užtikrinti teisingą ir nešaliską įvertinimą.

REKLAMA

Stojamuosius stebėti paskirti atstovai dalyvaus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevežio aukštosiose mokyklose vykdomuose egzaminuose, kur fiksuos procedūrinius pažeidimus bei padės užtikrinti tinkamą egzaminų ir motyvacinių testų vykdymo tvarką. Vėliau apibendrinus stebėtojų komentarus kaip ir ankstesniais metais LR Švietimo ir mokslo ministerijai bus keliamos egzaminų metu iškilusios problemos bei siūlymai kaip jas spręsti.

Stojamieji egzaminai į meno bei švietimo ir ugdymo krypčių studijų programas vyksta Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje ir Telšiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų