REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį ištraukti UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo burtai.

Pirmajame kvalifikaciniame etape Marijampolės „Sūduvos“ varžove tapo Daugpilio „Daugava“ ( Latvija ) komanda. Pirmosios komandų rungtynės vyks liepos 5 dieną Marijampolėje, o atsakomasis mačas liepos 12 dieną Latvijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šio mėnesio pradžioje „Sūduvos“ ir „Daugava“ komandos sužaidė draugiškas rungtynes Marijampolėje. Mačas baigėsi lygiosiomis 2-2.

REKLAMA

Daugpilio klubas šiuo metu su 28 taškais užima antrąją vietą Latvijos čempionate. Pirmojoje vietoje esantis „Skonto“ klubas turi tiek pat taškų, tik yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis daugiau. Praėjusiame sezone „Daugava“ Latvijos čempionate užėmė trečiąją vietą.

Pergalės atveju „Sūduvai“ kitame etape teks gana stiprus varžovas - Novi Sado „Vojvodina“ (Serbija) klubas, kuriame rungtyniauja Ganos rinktinės saugas Stephenas Appiah.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių „Šiauliai“ pirmajame kvalifikaciniame etape kausis su varžovais iš Estijos, Talino „Levadia“ klubu.

„Levadia“ kol kas Estijos pirmenybėse dar nėra patyrusi pralaimėjimų. Per 16 rungtynių surinkusi 38 taškus žengia antroje turnyrinės lentelės vietoje tik dviem taškais atsilikdama nuo lyderio „Kalju“ klubo.

„Įspūdžiai tokie: iš patirties galiu pasakyti, kad sąlyginai netolima kelionė gali turėti neigiamos įtakos žaidėjų nusiteikimui. Nežinau kodėl taip yra. Aiškų, varžovas yra šiek tiek geriau paž5stamas nei praktiškai bet kuris kitas. Smagu, kad tai nėra pavyzdžiui Rosenbergas (Norvegija), bet iš kitos pusės tai vis tik yra vieni Estijos čempionato lyderių, surinkta labai jauna komanda. Ir tokio rango varžybos žaidėjams prideda papildomos motyvacijos, yra didesnė įtampa, nes duotos tik dvi rungtynės, tad čia laiko atsigriebti nebus. Privaloma išspausti maksimumą per abi rungtynes. Tiek mums, tiek varžovams tikslas bus vienas, pereiti į kitą etapą, tad lengva tikrai nebus. Tikimės gauti įrašų su jų žaidimu ir tuomet jau galėsime daryti platesnius apibendrinimus kaip jie atrodo ir ko galima tikėtis“, - sužinojus varžovą kalbėjo „Šiaulių“ vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pergalės atveju „Šiauliams“ tektų grumtis su „Anorthosis Famagusta“ (Kipras) komanda, kurioje rungtyniauja Čekijos rinktinės puolėjas Janas Rezekas.

VMFD „Žalgirio“ futbolininkai kovas UEFA Europos lygos turnyre pradės nuo antrojo etapo, o burtai juos suvedė su „Admira Wacker“ klubu iš Austrijos, kuriam tai bus debiutas Europos turnyruose.

„Burtais esu labai patenkintas. Tai - bene geriausias varžovas, ką galėjome gauti iš mums skirto penketo, geriau nei Olandijos “Twente„, Kroatijos “Slaven Belupo„, Šveicarijos “Servette„ ar Kazachijos “Aktiobė„ - Gruzijos “Torpedo„ rungtynių laimėtojas. Manau komandos yra apylygės ir padarę rimtą varžovų žaidimo analizę mes galime tikėtis patekti į trečią atrankos etapą,“ - kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų