REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neverta net kalbėti, kas yra Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio dvikovos Vokietija - Graikija poros favoritas. Be abejonės, lyderių vaidmuo iš anksto atiduodamas Joachimo Loewo auklėtiniams.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, mes esame šios poros favoritai, bet reikia atminti, kad ketvirtfinalio rungtynėse abiejų komandų jėgos tampa vienodos. Šis mačas vienai iš dviejų rinktinių bus paskutinis. Anksčiau važiuoti namo niekas nenori“,  - prieš dvikovą surengtoje spaudos konferencijoje sakė J.Loewas.

REKLAMA

J. Loewas visiškai teisus. Lengva taip kalbėti, kai vadovauji galingai rinktinei. Vokietija per EURO 2012 praleido tik du įvarčius. Larso Bendero (arba Jerome'o Boatengo), Matso Hummelsio, Holderio Badstuberio ir Philippo Lahmo sukurta gynybos linija dirba be priekaištų. Negana to, vokiečių vartus saugo vienas geriausių vartininkų  Manuelis Neueris.

Apie subalansuotą saugų liniją, ar galingus, nors kartais ir vangius Vokietijos rinktinės puolėjas kalbėti net nereikia. Nors Mario Gomezas ir yra gan statiškas puolime, tačiau jam, įvarčiui pelnyti būnant su kamuoliu užtenka mažiau nė minutės! Puolėjas jau įmušė tris įvarčius turnyre ir  yra vienas rezultatyviausių ekipos žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie Graikijos rinktinės šansus ketvirtfinalio dvikovoje, tai vienas šansas yra: rungtynes sužaisti lygiosiomis ir tikėtis, kad per 11 metrų baudinių loteriją futbolo dievai bus graikų pusėje. Ar futbolo dievai bus graikų pusėje, ar vis dėlto liks ištikimi stipresniems, sužinosime šįvakar 21 val.45 minutės.

Vaizdo įraše, ką apie būsimas rungtynes kalba šalies futbolo specialistai


Faktai apie būsimų rungtynių priešininkus

- Vokietija laimėjo 14 dvikovų iš eilės ir tai rinktinės nepralaimėtų serijų rekordas

- Vokietija niekada nėra pralaimėjusi Graikijai.

- Komandos tarpusavyje žaidė 8 kartus. Penki mačai baigėsi vokiečių pergale, triskart užfiksuotos lygiosios

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Vokiečiai kausis penktame Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje iš eilės. Jie niekada nėra patyrę pralaimėjimų ketvirtfinalyje

- Graikai tik kartą 2004 metais žaidė Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje. Ten laimėjo 1-0 prieš prancūzus ir vėliau tapo Europos futbolo čempionais.

Grupių mačai

Vokietija: Vokietija 1-0 Portugalija, Olandija 1-2 Vokietija, Danija 1-2 Vokietija.

Graikija: Lenkija 1-1 Graikija, Graikija 1-2 Čekija, Graikija 1-0 Rusija.

Numanomos sudėtys

Vokietija: (4-2-3-1) Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Muller, Ozil, Podolski, Gomez.

Graikija: (4-2-3-1) Sifakis, To'sidis, Pa'poulos, K Pa'poulos, Tzavelas , Katsouranis, Maniatis, Salpingidis, Fotakis, Samaras, Gekas

Stadionas: Gdansko arena, Gdanskas, Lenkija

Arbitras: Damiras Skomina, Slovėnija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų