REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos gyventojai daugiausia nekilnojamojo turto (NT) perka JAV.

Kinijos gyventojai daugiausia nekilnojamojo turto (NT) perka JAV.

REKLAMA

Pirmauja kanadiečiai

Tai rodo, kad turtingi kinų gyventojai siekia perkelti sukauptus turtus iš savo šalies į užsienio rinkas, praneša CNN. „National Association of Realtors“ duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių kinai buvo antri pagal aktyvumą, siekiantys įsigyti NT JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Pirma vieta atiteko kanadiečiams. Per pastaruosius 12 mėnesių jie šalyje kaimynėje įsigijo turto už 9 mlrd. JAV dolerių (apie 24,84 mlrd. litų). 2010-ųjų antrąjį pusmetį ir 2011-ųjų pirmąjį pusmetį šis skaičius siekė 7,3 mlrd. JAV dolerių. Prieš pustrečių metų kanadiečiai JAV įsigijo būstų už 4,8 mlrd. dolerių.

REKLAMA

„Kinai JAV nekilnojamojo turto agentams šiuo metu yra itin patrauklūs klientai, – CNN teigė vienos iš NT agentūrų atstovų Jedas Smithas. – Augantis kinų pirkėjų skaičius lėmė, kad sumažėjo NT pirkėjų iš Didžiosios Britanijos ir Meksikos.“

Dalis tikisi užsidirbti

Kaip aiškina NT agentai, priežastys, kodėl kinai sukruto pirkti NT, skiriasi. Vieni domisi būstais, nes ketina ateityje emigruoti į JAV arba ten jau gyvena jų vaikai.

Kiti siekia ekonominės naudos – juanio kursas vis dar yra 4 proc. stipresnis dolerio atžvilgiu, o JAV būstų rinka ir kainos dar tik pradeda atsigauti po nuosmukio. NT kainos JAV, palyginti su Kanada ar Australija, yra sąlyginai mažesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų