REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie skaisčiai žydrą „Volvo S60 Polestar“ konceptą rašėme jau ne kartą ir net nebandysime neigti, kad mintis apie šalia rinkoje esančių sportiškų premium segmento modelių įsiterpiantį švedišką produktą mums labai patinka. Panašu, kad ši idėja patraukliai skamba ne tik mums, nes remiantis naujausiais pranešimais kažkas nepagailėjo už konceptą 300 tūkst. dolerių (maždaug 816 tūkst. litų).

REKLAMA
REKLAMA

„Volvo S60 Polestar“ (nuotr. Gamintojo)„Volvo S60 Polestar“ (nuotr. Gamintojo)

Sumokėta suma išties įspūdinga, žinant tai, kad kuomet automobilis pasieks serijinę gamybą jo kaina turėtų būti maždaug keturis kartus mažesnė. Aktualus klausimas šiuo atveju – ar masinei gamybai skirto modelio vienaeilis šešių cilindrų variklis su turbokompresoriumi išvystys 508 AG galią ir 575 Nm, ar šie rodikliai bus šiek tiek sumažinti.

REKLAMA

„Volvo S60 Polestar“ (nuotr. Gamintojo)„Volvo S60 Polestar“ (nuotr. Gamintojo)

Sunku paneigti koncepto galimybių, kurias suteikia per mechaninę pavarų dėžę į keturis ratus perduodama trauka žavesį: nuo 0 iki 100 km/h šis modelis įsibėgėja per 3,9 sekundės ir gali pasiekti didesnį nei 300 km/h maksimalų greitį. Kol kas nėra galutinai aiškų, kad „Volvo“ ir „Polestar“ apskritai imsis serijinės šio sedano gamybos, tačiau kompanijos atstovai daro užuominas, kad tikimybė ‒ reali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų