REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus atrankos komisija atrinko kandidatus į Lietuvos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus postą. Po visuomenės atsiliepimų ir pokalbių su kandidatais komisija iš penkių kandidatų Lietuvos mokslo tarybos balsavimui teikia tris kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija svarstymui teikia doc. Rimantą Mikalauską (Lietuvos kūno kultūros akademija), prof. Ireną Misevičienę (Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) ir prof. Alfonsą Ramoną (Klaipėdos universitetas), sakoma  Lietuvos mokslo tarybos pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad kandidatus atrankos komisija Lietuvos mokslo tarybai pristatys plenariniame posėdyje, kuriame kandidatai taip pat galės pristatyti numatomas savo veiklos gaires. Posėdis vyks birželio 25 d. (Mažoji salė, Gedimino pr. 3, Vilnius).

Pagal Lietuvos mokslo tarybos darbo reglamentą kontrolierius laikomas išrinktu, jeigu posėdyje dalyvauja ne mažiau kaip du trečdaliai Tarybos narių ir už kandidatą balsuoja daugiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių Tarybos narių. Slaptu balsavimu išrinkus vieną kandidatą, Taryba jį teikia tvirtinti Seimui, sakoma pranešime.

Lietuvos mokslo taryba antrąjį konkursą kandidatui į akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas atrinkti paskelbė po to, kai praėjusių metų gruodį vykusiame Tarybos svarstyme nė vienas kandidatas negavo reikiamo balsų skaičiaus. Paskelbus antrąjį kvietimą teikti kandidatūras, gauti penkių asmenų dokumentai . Konkursas paskelbtas vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos nuostatais ir Lietuvos mokslo tarybos darbo reglamentu, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų