REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po dviejų metų pertraukos, liepos 19-21 d. į Panemunės pilį (Jurbarko raj.) grįžtantis menų festivalis „Pilies aidas“ savo lankytojus džiugins ne tik įvairių žanrų muzika, bet ir plačia meninių užsiėmimų bei kultūrinių renginių programa.

Po dviejų metų pertraukos, liepos 19-21 d. į Panemunės pilį (Jurbarko raj.) grįžtantis menų festivalis „Pilies aidas“ savo lankytojus džiugins ne tik įvairių žanrų muzika, bet ir plačia meninių užsiėmimų bei kultūrinių renginių programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąjį kartą istorijoje rengiamas festivalis šiemet truks tris dienas, o jo pagrindinė koncepcija susijusi su kūrybingumo puoselėjimu, nes tai bet kokių iškylančių problemų sprendimo galimybė" - teigia vienas iš festivalio organizatorių Saulius Lapėnas, linkėdamas visiems pajausti šventę ir būti ne tik žiūrovais, bet ir dalyviais.

REKLAMA

Gamtoje, šalia Nemuno įsikūrusioje pilyje, vyksiančio festivalio „Pilies aidas“ dalyvių laukia įtempta programa – visas tris festivalio dienas įvairūs meniniai užsiėmimai, kultūriniai renginiai ir koncertai tęsis iki vidurnakčio.

Tradiciškai festivalio metu Panemunės pilies menėje bus rengiamos akademinės valandos, kuriose žinomi šalies žmonės žiūrovus kvies intymiam pokalbiui ir dalysis savo profesine patirtimi. Šiais metais akademines valandas pradės kompozitorius Kęstutis Vasiliauskas su dukra Marija, “akademikais„ taip pat dirbs “Keistuolių teatre“ kuriantys aktoriai ir dainuojamosios poezijos bardai Andrius Kaniava, Aidas Giniotis ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis festivalio užsiėmimų bus skirta saviraiškai, naujų talentų pasireiškimui ir lavinimui. Dalyviai galės išbandyti muzikines-garsines-vokalines improvizacijas, dalyvauti moderniose istorinėse metamorfozėse, mokytis įvairių menu kūrybinėse dirbtuvėse, išbandyti įvairius žaidimus.

Tiems, kurie nenorės aktyvios veiklos, festivalio organizatoriai siūlys nemažą puokštę kultūrinių renginių, tarp kurių – ir ramus knygų, keramikos ir fotografijos darbų pristatymai, ir įspūdingos teatrinės improvizacijos ar ugnies, metalo šou reginiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio “Pilies aidas" vakarais vyks gyvos muzikos koncertai, kuriuose bus atliekama įvairių žanrų muzika - nuo šiuolaikinės šokių iki roko ir alternatyvios. Tarp festivalio dalyvių – žinomi diskžokėjai Kastis Torrau&Donatello, Body Heat, grupės „Antis“, „Rasabasa“, „Atika“, „Thundertale“ ir kt.

S. Lapėno teigimu, festivalio programa skyla į tris dalis, kurias galima pavadinti nekanoninių menus globojančių mūzų vardais: Aoidė - dainos mūza, globoja muzikinę programos dalį, Meletė - praktikos mūza, - praktinių užsiėmimų dalį, o Mnemė - atminties mūza, atsakinga už įspūdingus renginio reginius. „O jei mūzos šį festivalį globoja, jis išties pretenduoja tapti dvasine atgaiva visiems, kuri to trokšta“, - įsitikinęs vienas renginio organizatorių.

REKLAMA

Beje, visus atvyksiančius į festivalį, pradžiugins atgimusi po dalinės renovacijos Panemunės pilis ir patobulinta jos infrastruktūra. Atvykusieji automobiliu, šalia Panemunės pilies ras kur jį pastatyti pilies papėdėje, šalia kelio Kaunas – Jurbarkas, taip pat bus užtikrintas susisiekimas viešuoju transportu. Planuojantieji festivalyje praleisti visas tris dienas, gales apsistoti stovyklavietės - kempingo “Medaus slėnis" įrengtose poilsiavietėse.

Festivalis “Pilies aidas" pradėtas rengti 2007 m. Festivalio centras – Vilniaus akademijai priklausanti rekonstruota Panemunės pilis. Vengrų kilmės dvarininko Jonušo Eperješo 1604 m. pastatyta pilis yra ryškiausias renesansinės rezidencinės pilies pavyzdys Lietuvoje. Tai ne krašto gynybai skirta tvirtovė, o tipiška XVII a. didiko pilis su gynybiniais įrengimais, gyevenamaisiais ir ūkiniais pastatais. Manoma, kad pilį statė architektas Petras Nonhartas, kuris rekonstravo ir Vilniaus žemutinė pilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų