REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui antradienį po svarstymo pritarus Atominės elektrinė įstatymo pataisų projektui, parlamentaras, Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis frakcijos vardu paprašė, kad įstatymo projektas būtų įvertintas antikorupciniu požiūriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat parašiau raštą Seimo Antikorupcijos komisijai,  prašydamas šiuo požiūriu  įvertinti  įstatymo projektą“, – Balsas.lt pasibaigus rytiniam Seimo posėdžiui sakė parlamentaras.

REKLAMA

Paklaustas, kokią prasmę susiklosčiusioje situacijoje  įgauna grupės Seimo narių bei visuomenės siūlymai surengti referendumą dėl naujos atominės jėgainės Lietuvoje, V. Žiemelis sakė, kad  „jeigu visuomenė nepritars, tai nebus statoma“.

„Dar labiau išauga referendumo reikšmė, nes norint pritarti šiems projektams, turi būti atsiklausta žmonių, kadangi  valstybė gali būti įgramzdinta į skolas. Be to, daugelis specialistų teigia, kad naujos jėgainės gaminamos elektros kaina bus ženkliai didesnė, negu rinkos kaina Baltijos baseine. Tai ką mes darysime? Kita vertus, su tokio galingumo reaktoriumi mes ir politiškai dar ilgą laiką išliksime priklausomi nuo Rusijos“, – sakė V. Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui Balsas.lt parlamentaras sakė, kad ketvirtadienį Seime jau turėtų būti svarstomas nutarimo dėl referendumo projektas.

„Mes klausimą dėl referendumo paskelbimo įtraukėme į opozicinio posėdžio darbotvarkę. Bet tai bus dar tik svarstymas. Priėmimas turėtų įvykti liepos 16 dieną“, – sakė V. Žiemelis. Tačiau jo teigimu, neeilinės sesijos gali ir neprireikti.

„Esu surinkęs parašus dėl neeilinės sesijos, tačiau ketvirtadienį teiksiu pataisą, ir jeigu Seimo pirmininkė pasiūlys svarstyti ypatingos skubos tvarka, galima būtų apsieiti ir be neeilinės sesijos“, – aiškino V. Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta, grupė Seimo narių nori, kad liepos viduryje būtų sušaukta neeilinė Seimo sesija ir būtų priimtas nutarimas dėl referendumo, kurio metu gyventojai turėtų išsakyti poziciją dėl naujos atominės (AE) elektrinės statybos, paskelbimo.

Norint referendumą rengti kartu su parlamento rinkimais, nutarimą dėl to reikia priimti tarp liepos 14 ir rugpjūčio 14 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų