• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio vakarą paskutinėje C grupės dvikovoje rungsis Kroatijos ir Ispanijos rinktinės. Abiejų ekipų futbolininkai puikiai supranta, kad kelialapis į ketvirtfinalių etapą dar negarantuotas. Tiek kroatai, tiek ispanai turi surinkę po 4 taškus. Jei Italija įveiks Airiją, o ispanams ir kroatams taikiai išsiskirti nepavyks, kažkuri iš šių komandų keliaus namo. Tiesa, jei Kroatija ir Ispanija sužaistų rezultatyviomis lygiosiomis 2:2, 3:3 ar daugiau - italams pergalės prieš Airiją nebeužtektų, bet jei „šachmatiniai“ ir „senjorai“ sužaistų lygiosiomis 0:0 - triumfuotų italai.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas ar jį tenkintų rezultatyvios lygiosios Kroatijos rinktinės strategas Slavenas Biličius atsakė: „Rezultatyvių lygiųjų mūsų galvose nėra, tai kvailystė. Mano žaidėjai žino, ką jie turi padaryti ir kad tai bus vienas svarbiausių mačų jų karjerose. Stengsimės žaisti panašiai kaip italai - neleisti ispanams laisvai kontroliuoti kamuolio, tačiau tai bus itin sunkiai įgyvendinama užduotis.“

REKLAMA

Nenoras priklausyti nuo Italijos-Airijos mačo baigties vers ispanus ir kroatus kautis iš visų jėgų dėl pergalės, tad turėtume išvysti atkaklią dvikovą.

Ivartis.net prognozė: ispanai kroatų baudos aikštelę „užguls“ jau nuo pirmųjų minučių ir greičiausiai sieks pelnyti greitą įvartį. Savo ruožtu kroatai yra itin pavojingi kontraatakose ir standartinėse situacijose - užtenka prisiminti Italijos ir Kroatijos rungtynes, kai atrodytų „iš oro“ atsiradusią progą realizavo ir lygiąsias išplėšė Mario Mandžukičius. Visgi šiuo metu Ispanijos rinktinės „klasė“ yra aukštesnė. Vicente del Bosque auklėtiniai turėtų įrodyti savo pranašumą ir laimėti tarkime... 0:2.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžia: 21:45val.

Keli faktai apie rungtynes:

- Jei rungtynės pasibaigs rezultatyviomis lygiosiomis 2:2, 3:3 ir t.t. - į ketvirtfinalių etapą keliaus tiek kroatai, tiek ispanai, nepriklausomai nuo to ar kitame C grupės mače Italija įveiks Airiją.

- Mario Mandžukičius per du C grupės mačus atliko vos 4 smūgius į vartų plotą, tačiau pelnė 3 įvarčius.

- Rungtynėse su Airija, Ispanijos rinktinės futbolininkai pasiekė naują Europos čempionatų perdavimų rekordą - 860 tikslių „pasų“ (ankstesnis rekordas 778)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Europos čempionatuose Kroatijos ir Ispanijos rinktinės susitinka pirmą kartą.

Penki paskutiniai komandų mačai

Kroatija: Kroatija 1-3 Švedija, Kroatija 3-1 Estija, Norvegija 1-1 Kroatija, Airija 1-3 Kroatija, Italija 1-1 Kroatija.

Ispanija: Ispanija 2-0 Serbija, Ispanija 4-1 Šiaurės Korėja, Ispanija 1-0 Kinija, Ispanija 1-1 Italija, Ispanija 4-0 Airija.

Numanomos sudėtys

Kroatija (4-2-3-1): Pletikosa; Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic; Vukojevic, Rakitic; Modric, Perisic, Mandzukic; Jelavic.

Ispanija (4-3-3): Casillas; Arbeloa, Ramos, Pique, Alba; Xabi Alonso, Busquets, Xavi; Iniesta, Torres, Silva

Stadionas: Gdansko PGE Arena (Lenkija)

Arbitras: Wolfgangas Starkas  (Vokietija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų