REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tikrus kovinio sporto gerbėjus šeštadienį vakare džiugins ne Europos futbolo čempionato batalijos ar kontrolinės Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynės su makedonais, o tarptautinis kikbokso turnyras „Ringo karaliai“, kuriame antrąkart istorijoje susigrums pajėgiausi Lietuvos ir Lenkijos sportininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai atsakomasis mačas. Praėjusių metų gruodį Lenkijoje mes įveikėme šeimininkus 3:2. Laukiame intriguojančių kovų. Kovosime namie, todėl tikimės tik pergalės“, – penktadienį surengtoje oficialioje sportininkų svėrimo ceremonijoje kalbėjo Lietuvos kikbokso viceprezidentas Vadimas Zelevas.

REKLAMA

Vilniaus sporto, pramogų ir verslo centre „Forum palace“ šeštadienį nuo 19 val. vyks penkios vadinamos „apšildomos“ kovos, kur pasirodys vienas sportininkas iš Rusijos, du iš Latvijos ir septyni lietuviai, tarp kurių – du kandidatai vykti į pasaulio jaunimo čempionatą Slovakijoje. Pagrindinėse vakaro kovose bus dvi pilno kontakto dvikovos ir trys – pagal K-1 taisykles.

„Neabejotinai Lietuvos rinktinės lyderis pilno kontakto kovose yra Eduardas Špakovas. Jis yra Europos čempionas ir pasaulio čempionato prizininkas, – sakė V. Zelevas. – Pagal K-1 taisykles geriausias kovotojas Sergejus Maslobojevas Kuvalda. Jam teks susigrumti su vienu geriausių lenkų kovotojų galingu juodaodžiu Izagba Ugonoh. Dar vienas lyderis mūsų komandoje – Grigorijus Kapystinskij Skuter – susitiks su Wislaw Zloty.“

REKLAMA
REKLAMA

LKF viceprezidentas pasakojo, kad pirmame turnyre LietuvaLenkija išvykoje nemaloniai nustebino kovos vieta: „Tikėjomės kautis ringe, tačiau mus atvedė į klubą, kur buvo narvas. Buvo kiek neįprasta, kovos buvo sunkios.“

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės stipriąsias puses V. Zelevas pabrėžė kojų techniką, o lenkų – boksas. „Gerą ir kokybišką teisėjavimą užtikrins du arbitrai iš Lietuvos ir po vieną iš Lenkijos bei Rusijos. Galima sakyti, kad objektyvumas garantuotas“, - tikino jis.

Lietuvos rinktinės sudėtyje įvyko vienas pakeitimas. Per treniruotę sunkią žandikaulio traumą gavo Julius Mocka – jam net prireikė operacijos. Jį pakeitė Henrikas Vikšraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

Sportininkų svėrimo rezultatai: S. Maslobojevas (94 kg, „Sparta Gym“), H. Vikšraitis – (73, „Sparta Gym“), Aleksandras Beliaziunas – (91, „Geležinis vilkas“), G. Kapystinskij (75, „Geležinis vilkas“) ir E. Špakovas (71, „Geležinis vilkas“).

Lietuvos kikbokso federacija (LKF) suplanavo surengti tarptautinį turnyrą buvusiam Lietuvos kikbokso federacijos prezidentui, Vilniaus miesto tarybos nariui Sergejui Novikovui atminti.

LKF veikla suaktyvėjo 2010 metų gegužės mėnesio 14 dieną, kai prezidentu buvo išrinktas Sergejus Novikovas. Jis nuo pat veiklos pradžios ypatingą dėmesį skyrė kikbokso sporto šakos populiarinimui, sportininkų meistriškumo kėlimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų