• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 m. Vilniaus oro uostas daugiausia skrydžių (2658) įvykdė ir keleivių (net 190125) aptarnavo rugpjūčio mėnesį, o Kauno oro uoste nepralenkiamas buvo liepos mėnuo, kai 807 skrydžiais į užsienį vyko 80304 asmenys, tad tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto plėtros departamento vadovė Šarūnė Bružaitė sakė mananti, kad ir šiemet daugiausia norinčių poilsiauti užsienyje bus būtent šiais mėnesiais.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionių organizatorius šiemet pristatęs naujieną – vasaros keliones į Bulgariją, gegužės 28 d. į Varną išlydėjo pirmąjį skrydį biuro Lietuvoje istorijoje. Paskutinį skrydį į Bulgarijos kurortus įvykdysiantis rugsėjo 17 d. kelionių organizatorius į šią turizmo srityje sparčiai besivystančią šalį per visą vasarą planuoja nuskraidinti per 3000 poilsiautojų.

REKLAMA

Pagal į šią šalį planuojamus turistų srautus Lietuvos biuras užima net trečiąją vietą tarp kitų „Tez Tour“ tinklo biurų. „Tai visai nestebina, – tikina Š. Bružaitė. – Bulgarijos kryptis buvo pasiūlyta atsiradus dideliam poilsiautojų susidomėjimui iš vaikystės ar jaunystės daugeliui pažįstama, bet pastaruoju metu labai atsinaujinusia ir turizmo srityje sparčiai besivystančia šalimi. Juk tiek daug lietuvių dar pamena rožių aliejų ar žirnelius, kuriuos artimieji ar pažįstami veždavo lauktuvių, tačiau šiandien Bulgarija yra labai pasikeitusi ir poilsiautojai nori su ja susipažinti iš naujo.“ Kelionių organizatoriaus atstovė teigia, kad lietuviai sudaro daugiau nei dešimtadalį visų įmonių tinklo į Bulgariją skraidinamų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš šešerius metus Bulgarijoje metus buvo įsteigta vietinė „Tez Tour“ atstovybė, o šiemet, įvertinus ekonominį augimą šalyje bei išvystytą infrastruktūrą, leidžiančią priimti didelius poilsiautojų srautus,  buvo atidaryta ir priimančioji atstovybė. Tai pirmasis darbuotojų sezonas, visi kruopščiai ruošiasi ir su entuziazmu laukia atvykstančių turistų.

Kelionių agentūros džiaugiasi siūlomais skrydžiais net į du Bulgarijos miestus – Varną ir Burgasą, ir tai įvardija kaip didžiausią jo privalumą. Į abu kurortus jau parduota daugiau nei pusė visų kelionių, tačiau Burgasas pagal populiarumą pirmauja – atostogas jame jau įsigijo beveik 1000 žmonių. Tokiam dideliam turistų srautui nuskraidinti kiekvieną savaitę bus vykdoma po du skrydžius į abu kurortus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kokios trukmės keliones dažniausiai renkasi poilsiautojai, kelionių organizatoriaus atstovė teigė, kad net 65 proc. jų renkasi 7 nakvynių kelionę, beveik 9 proc. – 10 naktų, populiarios ir 14 naktų kelionės. „Pažinčiai su šia puikia šalimi atnaujinti kartais užtenka 7 ar 10 dienų, tačiau grįžę poilsiautojai pasakoja, kad Bulgarijoje būtų norėję pasilikti ir ilgėliau. Dauguma jų užsiminė norintys ten grįžti dar kartą, – kalbėjo Š. Bružaitė. – Jie džiaugiasi, kad dauguma Bulgarijos viešbučių yra modernūs ir patogūs, o paplūdimiai nenusileidžia garsiesiems Ispanijos paplūdimiams. Poilsiautojams įsiminė ir puiki tradicinė Bulgarijos virtuvė.“

REKLAMA

Visi vasaros mėnesiai yra labai aktyvūs tarp poilsiautojų, todėl kasmet vis daugiau žmonių suskumba užsisakyti vasaros keliones iš anksto, kad spėtų įsigyti bilietus. Tą patvirtina ir oro uostų duomenys: „Praėjusią vasarą Tarptautiniame Vilniaus oro uoste birželį aptarnauta 24,5 proc., liepą – 26,2 proc., o rugpjūtį – net 28,21 proc. daugiau keleivių nei per tą patį 2010 m. laikotarpį. Birželį aptarnauta 186,1 tūkst., liepą - 185,9 tūkst., o rugpjūtį – 190,1 tūkst. keleivių“, – pasakojo TVOU Ryšių su visuomene vadovė Sandra Šiaulienė.

Kauno oro uoste liepos ir rugpjūčio mėnesiai taip pat buvo nepralenkiami – pernai šiuo laikotarpiu į užsienį išskrido virš 157 tūkst. keleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų