REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konsultacinių bendrovių „Oliver Wyman“ ir „Roland Berger“ atlikta Ispanijos bankų patikra parodė, kad bankų rekapitalizacijai prireiks 60-70 mlrd. eurų, praneša neįvardinti šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Audito rezultatai šalies vyriausybei bus pateikti pirmadienį, birželio 18 dieną, nors anksčiau ketinta patikrą užbaigti trimis dienomis vėliau. Anot vieno agentūros šaltinių, terminas paankstintas dėl to, kad šalies vyriausybė nori gauti audito rezultatus prieš Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimą, numatytą birželio 18-19 dienomis Meksikoje.

REKLAMA

Daugiausia lėšų prireiks trijų bankų rekapitalizacijai - apie 19 mlrd. eurų „Bankia“ ir po 20 mlrd. eurų „NovaGalicia“ ir „CatalunyaCaixa“.

Nepriklausomas Ispanijos finansinio sektoriaus auditas yra viena iš sąlygų, kuri buvo iškelta prieš skiriant šaliai paramą bankams rekapitalizuoti. Tarptautinio valiutos fondo (TVF) apskaičiavimais, šiems tikslams Madridui būtina ne mažesnė kaip 40 mlrd. eurų suma; „Fitch“ skaičiavimais, būtina 60-100 mlrd. eurų suma.

Praėjusios savaitės pabaigoje euro zonos šalių finansų ministrai sutiko skirti Madridui 100 mlrd. eurų paramą bankų rekapitalizacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų