REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei po metų kitų viešėsi Italijoje ir pageidausi kuo daugiau nesumeluotų, ypatingų įspūdžių, pamiršk kelionių nuomotu automobiliu ar traukiniu. Rinkis dviratį.

REKLAMA
REKLAMA

Kol krizę suvaldžiusi Lietuva virkauja dėl kelių dešimčių kilometrų dviračių takų, skolose skęstantys italai kuria ambicingus projektus ir planuoja ilgiausias dviračių trasas Pietų Europoje. Jei viskas bus taip, kaip planuojama, nuostabiu Italijos provincijos kraštovaizdžiu galėsi grožėtis mindamas pedalus palei Po upę, o pakeliui ant dviejų ratų aplankysi krūvas katedrų, nacionalinių parkų ir nuostabiausių miestų, miestelių ir miesteliūkščių.

REKLAMA

679 kilometrų, besidriekiančių nuo Venecijos iki Turino – inžinieriai iš Milano politechnikos mokyklos pristatė štai tokį ambicingą ir didingą projektą regionų valdininkams. Projektas taip ir pavadintas, panaudojus šių dviejų miestų pirmuosius skiemenis: „VenTo“ (itališkai reiškia „vėjas“). Dviratininkų takas eitų Po pakrantėmis, prasuktų pro tokius miestus kaip Ferrara, Pavia ir Valenza, kaimo vietoves, nacionalinius parkus. O nuostabiausia yra tai, kad apie 15 proc. šio kelio JAU egzistuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlomame take netrūktų bažnyčių, vienuolynų, nakvynės ir maitinimo paslaugas siūlančių įstaigų. Kas šešis kilometrus rastum traukinių stotį, kurioje į traukinį galėtum keberiotis su visu savo dviračiu. Projekto autoriai sako, kad taku naudotųsi ne tik turistai – jis pagerintų ir vietos gyventojų susisiekimą.

Lieka viena smulkmenėlė: įtikinti regioninio ir valstybinio lygio valdininkus, kad būtina sukrapštyti 80 milijonų eurų, reikalingų tako tiesimui. Darbus būtų galima įvykdyti per porą metų, o jau tada – dviračių turizmo gerbėjai plūste suplūs į naująją trasą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų