REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių oro uos­tas ge­gu­žę ap­tar­na­vo re­kor­diš­kai daug or­lai­vių – 21-ą, su­rin­ko 119460 li­tų rink­lia­vos. Nuo ge­gu­žės mė­ne­sio uos­te pra­dė­jo veik­ti kont­ro­lės punk­to fi­to­sa­ni­ta­ri­jos po­stas.

REKLAMA
REKLAMA

Skry­džiai – į Iz­rae­lį ir Tur­ki­ją

Pa­sak lai­ki­nai Šiau­lių oro uos­to di­rek­to­riaus pa­rei­gas ei­nan­čio Al­gir­do Ul­či­no, per pen­kis šių me­tų mė­ne­sius ap­tar­nau­ti 56 or­lai­viai (13 iš jų skrai­di­no gal­vi­jus), per­ga­ben­ta 1680 to­nų kro­vi­nių, 330 ke­lei­vių. Nuo me­tų pra­džios rink­lia­vos už nau­do­ji­mą­si oro uos­tu dy­dis sie­kia 283 550 li­tų.

REKLAMA

Šie­met Šiau­lių oro uos­tas ati­da­rė ant­rą avia­til­tą. Lėk­tu­vais im­por­tuo­ja­mos ir eks­por­tuo­ja­mos pre­kės skrai­di­na­mos ne tik į Tel Avi­vą Iz­rae­ly­je, bet ir į Stam­bu­lą Tur­ki­jo­je. Skry­džiai į Tur­ki­ją nuo ba­lan­džio mė­ne­sio vyks­ta pe­rio­diš­kai, per­ga­be­na­mi gy­vu­liai, pre­kės.

Iš Šiau­lių skren­da žve­jai, ku­rių įgu­los kei­čia­si prie Af­ri­kos kran­tų. Dėl ter­mi­na­lo re­konst­ruk­ci­jos šie skry­džiai ne­vy­ko nuo 2009 me­tų.

REKLAMA
REKLAMA

Per ge­gu­žės mė­ne­sį Šiau­lių oro uos­te bu­vo ap­tar­nau­tas 21 or­lai­vis, iš jų 7 skrai­di­no gy­vu­lius. Rink­lia­va per ge­gu­žę už nau­do­ji­mą­si oro uos­tu sie­kė 119460 li­tų. Ši rink­lia­va, pa­sak A. Ul­či­no, yra re­kor­di­nė.

Ba­lan­dį bu­vo ap­tar­nau­ta 11 or­lai­vių, ko­vą – 9, va­sa­rį – 8, sau­sį – 7.

Įs­teig­tas fi­to­sa­ni­ta­ri­jos po­stas

Nuo ge­gu­žės pra­džios oro uos­te įsteig­tas fi­to­sa­ni­ta­ri­jos po­stas, tad vers­li­nin­kai ga­li ga­ben­ti fi­to­sa­ni­ta­ri­nius kro­vi­nius – au­ga­lus, prie­sko­nius, me­die­ną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol šio po­sto ne­bu­vo, per Šiau­lių oro uos­tą bu­vo ga­li­ma ga­ben­ti tik ne­di­de­lį – iki 500 ki­log­ra­mų – fi­tok­ro­vi­nį.

Lie­tu­vos že­mės ūkio ir fi­nan­sų mi­nist­rų įsa­ky­mu, fi­to­sa­ni­ta­ri­jos po­stai įsteig­ti dvie­juo­se oro uos­tuo­se – Kau­no ir Šiau­lių.

Pa­sak A. Ul­či­no, Vals­ty­bi­nės au­ga­li­nin­kys­tės tar­ny­bos Šiau­lių re­gio­ni­niam sky­riui yra skir­tas eta­tas, o pa­tik­rą at­lik­ti at­vyks­tan­tiems spe­cia­lis­tams uos­te įreng­tas ka­bi­ne­tas.

Ž. Kavaliauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų