REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokio didelio masto pokyčiai, kaip mokslo ir studijų reforma, negali vykti greitai, todėl būtų visiškai neprotinga, jeigu išrinktas naujas Seimas iš esmės peržiūrėtų jos principus, mano Prezidentės patarėja Virginija Būdienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokio masto reformos, kaip mokslo ir studijų reforma, negali vykti labai greitai ir rezultatų greitai nepamatysime. Būtų visiškai neprotinga, jei, atėjus naujam Seimui, naujai Vyriausybei, iš esmės būtų peržiūrėti reformos principai, be to, didžioji dalis politinių partijų dar 2007 m. susitarė dėl pagrindinių mokslo ir studijų pertvarkos principų (...) nubraukti viską būtų klaidinga“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė ji.

REKLAMA

Vis dėlto V. Būdienė teigė pasisakanti už švietimo reformos kai kurių principų tobulinimą, pataisas, o ypač už studijų sistemos finansavimo solidarumo didinimą.

„Žinoma, kai kurie dalykai tęsiant turėtų būti galbūt šiek tiek keičiami, pataisyti, studijų sistemos finansavimas turėtų tapti solidaresniu, nes dabar tas didžiulis atotrūkis tarp nieko nemokančių ir mokančių visą kainą daug ką varo į neviltį“, - teigė Prezidentės patarėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų