REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuverstajam Egipto prezidentui Hosni Mubarakui, kuris nuo perkėlimo į kalėjimą yra kritinės būklės, du kartus pirmadienį buvo sustojusi širdis.

Nuverstajam Egipto prezidentui Hosni Mubarakui, kuris nuo perkėlimo į kalėjimą yra kritinės būklės, du kartus pirmadienį buvo sustojusi širdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„H. Mubarakui du kartus buvo sustojusi širdis. Gydytojams teko naudoti defibriliatorių. Jis tai vis praranda sąmonę ir atsisako maisto“, – naujienų agentūrai AFP teigė šaltinis kalėjimo ligoninėje.

REKLAMA

Kiek anksčiau šaltinis vidaus reikalų ministerijoje AFP teigė, kad jo būklė „kritiška, bet stabili“. Svarstoma, ar jį perkelti į Kairo ligoninę.

84 metų buvęs šalies vadovas už sukilimo prieš jo valdžią numalšinimą 2011 metų pradžioje, per kurį žuvo beveik 850 protestuotojų, nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Po to jo sveikata smarkiai pablogėjo, o liepos 2 dieną jį perkėlus į Toros kalėjimą Kairo priemiestyje, H. Mubarakas patyrė emocinį išsekimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo to laiko buvusį Egipto vadovą kamuoja stipri depresija, periodiškai pakyla kraujo spaudimas, ima trūkti oro, teigė šaltinis ministerijoje.

Kalėjimo vadovai praėjusią savaitę sutiko perkelti H. Mubarako sūnų Gamalą, kuris tame pačiame kalėjime laukia teismo dėl kaltinimų korupcija, arčiau tėvo.

H. Mubarakas prašė, kad jo kitas sūnus, Alaa, Toros kalėjime taip pat laukiantis teismo, galėtų būti su juo.

„Jis nori, kad šalia būtų abu sūnūs“, – teigė saugumo pareigūnas.

H. Mubarako žmonai Suzanne ir dviem marčioms išduoti specialūs leidimai jį sekmadienį aplankyti. Taip pasielgta netrukus po to, kai pasklido gandai, kad buvęs Egipto vadovas kalėjime mirė, pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo šeima oficialiai paprašė perkelti H. Mubaraką į Kairo kalėjimą, tačiau toks žingsnis ypač jautriu šaliai metu galėtų supykdyti aktyvistus ir protestuotojus.

Pareigūnai nei patvirtino, nei atmetė prašymo H. Mubaraką perkelti, teigdami, kad su juo bus „elgiamasi kaip su visais kaliniais“.

H. Mubarako advokatas Faridas al Deebas teigė, kad jei nesuteikus reikiamos medicininės pagalbos buvęs prezidentas mirs kalėjime, dėl to bus atsakinga vidaus reikalų ministerija ir prokuroras.

„Jo būklė nėra stabili. Jis turi būti stebimas 24 valandas per parą“, – nepriklausomam savaitraščiui „Al-Masry Al-Youm“ kalbėjo advokatas.

Nuo H. Mubarako nuvertino praėjusį vasarį, informacija apie jo sveikatą buvo prieštaringa. Pasirodė pranešimų, kad jis serga vėžiu, širdies ligomis ar depresija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų