REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Intel“ iki šių metų pabaigos gali pateikti rinkai TV priedėlį, paremtą savos gamybos aparatine platforma.

REKLAMA
REKLAMA

Informuotų šaltinių teigimu, šis TV priedėlis kuriamas atsižvelgiant į naujos TV transliavimo internetu paslaugos, kurią „Intel“  neva ruošia nuo šių metų pradžios, poreikius, skelbia  „CNet News“.  Ši paslauga už mėnesinį mokestį internetu suteiks TV žiūrovams prieigą prie visos eilės TV kanalų, panašiai kaip naudojantis kabelinės ir palydovinės TV tinklais. Tikimasi, kad naujoji TV paslauga bus pateikta rinkai iki šių metų pabaigos.

REKLAMA

Jai skirtų naujųjų „Intel“ TV priedėlių pagrindu veikiausiai taps naujos kartos sistema viename luste (SoC) „Atom CE5300 (Berryville)“ su 2 skaičiavimo branduoliais, suderinamais su hipersrautų „Hyper-Threading“ technologija, 2D/3D vaizdo posisteme, aparatiniu H.264 kodeku bei energijos valdymo priemonėmis. Skelbiama, kad šis lustas bus gaminamas naudojant 32 nm technologinį procesą.

Tačiau įdomiausia naujojo TV priedėlio  ypatybė bus jame įdiegta vaizdo kamera, kuri stebės TV žiūrovus ir leis nustatyti jų lytį bei amžių. Remiantis šia informacija naujosios TV transliavimo paslaugos teikėjai kiekvienuose namuose rodys suasmenintą reklamą, atsižvelgiant į žiūrovų lytį ir amžių.

Pranešama, kad „Intel“ jau veda derybas su TV tinklais dėl veidų atpažinimo naujuose priedėliuose galimybių naudojimo. Kol kas žinoma tik tiek, kad ši idėja sutikta be didelio entuziazmo, nes už demografiškai tikslesnės reklamos funkciją bus prašoma susimokėti papildomą licenzinį mokestį. „Intel“ atstovai pabrėžia, kad būsimoji veidų atpažinimo technologija pateiks operatoriams tik nuasmenintus duomenis, būtinus reklamos nutaikymui į atitinkamas amžiaus grupes ir žiūrovų lytį. TV žiūrovų privatumas esą bus apsaugotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų