REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Argi jūsmuzikinis festivalis?“vis girdi organizatoriai ir kaip atsaką garsiai priduria, kad šiais metais „Blusų festivalio“ muzikinė dalis bus tokia pat stipri, kaip ir didysis obelų sode išsiskleisiantis sendaikčių turgus.

„Argi jūsmuzikinis festivalis?“vis girdi organizatoriai ir kaip atsaką garsiai priduria, kad šiais metais „Blusų festivalio“ muzikinė dalis bus tokia pat stipri, kaip ir didysis obelų sode išsiskleisiantis sendaikčių turgus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Birželio 30 dieną, šeštadienį, Karpiškių kaime, Varėnos rajone vyksiantis Blusų festivalis jums koncertuoti pakvietė ne tik tokius žymius lietuvių atlikėjus kaip Markas Palubenka ar mažiau žymius, bet nemažiau kokybiškus ir šiltus „Movo“, „The Feedback Loop Project“, „Kūjeliai“, „Ai, šiaip bičiukai“, „Shamanna Bug“, „Sen Svaja“, „Volumetears“, tris žinomus DJ, besislepiančius po pavadinimu „Soviet Grooves“, ir daugelį kitų.

REKLAMA

Festivalio lankytojų ausų būgnelius virpins ir keletas garbingų svečių: Estijos pogrindžio scenos atlikėjai „Uebanda“, geriausiai efektų pedalus (angl. loop station) įvaldę „Karmafree“ iš Latvijos ir bohemiški „Ancher“ vaikinai iš Italijos.

„Su estų  grupe „Uebanda“ susipažinome per vieną muzikos festivalį pernai vasarą ir iškart pamilome juos, jų profesionalumą ir nepakartojamą, šiltą skambesį“, – sako vienas „Blusų festivalio“ organizatorių Aivaras Žydelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Uebanda“ skelbiasi galintys klausytojams pakeisti narkotikus ir alkoholį, o ir „Blusų festivalio“ organizatoriai tuo neabejoja: „Visi grupės nariai tiesiog dega noru muzikuoti. Koncertų metu gyvais instrumentais, unikaliu vokalistės balsu ir trykštančiu entuziazmu sugeba uždegti kiekvieno klausytojo širdį. Nori nenori pradedi jausti jų muziką visu kūnu, o kojos tiesiog pačios juda balkanų būgnelių ritmu.

Tikimės, kad ir „Blusų festivalio“ lankytojams jie suteiks tokių šiltų emocijų ir, žinoma, galimybę rimtai pašėlti Meno ir muzikos pievoje“,  – pasakojo muzikinę festivalio dalį koordinuojantis A. Žydelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti ne mažiau svarbūs vakariniame Blusų festivalio koncerte pasirodysiantys atlikėjai – latviai „Karmafree“. Savo muzika ir gyvenimo būdu skleidžiantys laisvės, meilės ir harmoningo gyvenimo idėjas, du grupės nariai – talentingoji vokalistė Mara ir bosinės gitaros virtuozas Dmitry yra profesionalūs muzikantai, Latvijoje išgarsėję kaip aktyviausi gyvų „looping“ pasirodymų atlikėjai.

Efektų pedalai (angl. loop station) – tai sistema, įrašanti dainuojamas/grojamas frazes ir leidžianti sukurti didelės grupės skambesį, nors kūrinį atlieka tik du ar net vienas atlikėjas. Šiuos pedalus jau keletą metų savo pasirodymuose naudojančios grupės Karmafree nariai sakosi nenorintys įsprausti savęs į kokio nors žanro rėmus. Nestokojantys kūrybinio polėkio muzikantai niekada nežino, į kurią pusę įkvėpimas  juos nuneš.

REKLAMA

„Karmafree“ puikiai atitinka žaliojo ir pozityvaus „Blusų festivalio“ ideologiją, o jų muzika – šilta ir nuoširdi: „Mūsų muzika – tai gyvenimo muzika. Ir kaip gyvenimas, ji niekada nebūna nuobodi ar vienoda“, – apie savo kūrybą pasakojo Mara ir Dmitry.

Italai „Ancher“ – indie, sumišusio su folko elementais, kūrėjai. Iškirtinę muziką ir originalius vaizdus bei senovines animacijas savo dainoms kuriantys grupės nariai – Zeno Baldi, Julius Deboni ir Tobias Poltronieri – yra pasiryžę įnešti kažką naujo į Lietuvos muzikinę padangę. Su dviejų elektrinių gitarų ir būgnų melodijomis retkarčiais persipinantis jaukus vokalas suteikia „Ancher“ muzikai kažko švelniai eksperimentinio, gamtiško ir šviežio.

REKLAMA

„Neabejojame, kad šie visai netikėtai mūsų atrasti muzikantai taps naujaisiais Lietuvos melomanų favoritais ir po „Blusų festivalio“ mus aplankys dar ne kartą“, – tikino italus „Ancher“ iš pirmo garso pamėgęs Aivaras.

Iš lietuvių, be greitai garsėjančio dainininko Marko Palubenkos, „Blusų festivalyje“ koncertuos ir nemažai kitų šaunių, jau pamėgtų ir dar negirdėtų atlikėjų. Tai – daugelio jau užmirštą sovietmečiu sukurtą ir įrašytą muziką plokštelėmis grojantys „Genn Bo“, „Souldatov“ ir „Weedska“ (Soviet grooves), magiškieji elektro-pop atlikėjai „Shamanna bug“, talentingieji „The Feedback Loop project“, klausytojų džiuginti nenustojantys „Kūjeliai“, linksmieji bliuziškieji „Ai, šiaip bičiukai“, šviežų oro gūsį į Lietuvos muzikos padangę įnešusi grupė „Movo“, lietuvių eksperimentinio postfolkloro grupė „Sen Svaja“, „Volumetears“ ir daugelis kitų.

Daugiau informacijos apie „Blusų festivalį“ ir visą atlikėjų sąrašą galima rasti www.blusufestivalis.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų