REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno laisvoji ekonominė zona (LEZ) sulaukė stambiųjų investuotojų dėmesio – sudaryti du rekordinio dydžio LEZ istorijoje sandoriai, kurių vertė sieks 821 mln. litų. Anot LEZ vadovo, artimiausiu metu ketinama pritraukti ir daugiau investicijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu iš 534 ha LEZ teritorijos yra užimta 7 proc., tad kur plėstis tikrai turime“, – sakė UAB „Kauno LEZ valdymas“ direktorius Vytautas Petružis.

REKLAMA

Ekonominėje zonoje artimiausiu metu žada įsikurti „Fortum Heat Lietuva“ už 690 mln. litų statanti kogeneracinę jėgainę, taip pat „Enwipellets“, kurios investicijos į šiaudų granulių gamyklą sieks 131 mln. litų. Tai yra rekordinio dydžio investicijos Kauno LEZ istorijoje. Bendrovės planuoja sukurti atitinkamai 35 ir 210 darbo vietų.

Ekonominės zonos teritorijoje jau kuriasi ir „Baltic Fish Export“, priklausanti lietuviškajai „Vičiūnų“ grupei. Bendrovės žuvies perdirbimo gamykla su sandėliavimo patalpomis turėtų užimti 1,9 ha, investicijos sieks 2,5 mln. litų, planuojama sukurti 10 darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo A6 kelio jau matomas ir „Ryterna Group“ pastatas. Bendrovė įsikurs 3,19 ha plote, investicijos sieks 8 mln. litų, planuojama sukurti 100 darbo vietų.

Šiuo metu Kauno LEZ iš viso bendrovė yra pasirašiusi sutartis su 13 investuotojų, kurių investicijos sieks 1,187 mlrd. litų.

Naujas investuotojas – teritorijoje šalia oro uosto

Kauno laisvoji ekonominė zona yra padalinta į tris dalis – Gamybos ir logistikos teritorija, Verslo gatvė ir Oro parkas. Šiuo metu dvi pastarosios LEZ teritorijos tuščios.

Vytautas Petružis prasitarė, kad Oro parko teritorijoje, kuri ribojasi su Tarptautiniu Kauno oro uostu, netrukus gali pakvipti pirmosiomis investicijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viena logistikos kompanija užsakė studiją parengti detalųjį teritorijos planą ir planuoja įsikurti greta Oro uosto. Turėtų būti apie 1000 kv. m. angaras. Visas kitas detales atskleisti galėsime tik padėjus parašus ant sutarties“, – VersloSavaite.lt sakė V. Petružis. Anot jo, tai Lietuviško kapitalo įmonė, o projekto įgyvendinimas truktų apie metus. Įsikūrus šalia Oro uosto bus užtikrintas tiesioginis patekimas prie pakilimo tako ir tai leis išvengti muitinės procedūrų.

Daug vilčių yra dedama ir į LEZ teritoriją šalia A6 kelio, pavadintą Verslo gatve. Šioje vietoje būsimam pastatų kompleksui siūloma 13 žemės sklypų su visa reikiama infrastruktūra.

REKLAMA

Taikomos mokestinės lengvatos

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikuriančios įmonės, investuojančios daugiau nei 1 mln. litų pirmuosius šešis ataskaitinius laikotarpius nemoka pelno mokesčio, kitus dešimt ataskaitinių laikotarpių moka 50 proc. Lietuvos įmonių pelno mokesčio, taip pat atleidžiamos nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

„Mūsų tikslas – paruošti kuo geresnes sąlygas investuotojams ir juos čia įkurdinti“, – VersloSavaite.lt sakė UAB „Kauno LEZ valdymas“ direktorius Vytautas Petružis.

Tautvydas Padgurskas, VersloSavaite.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų