REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužę, lyginant su balandžiu, šiek tiek daugiau gyventojų tiki, kad jų asmeninė ar jų šeimos materialinė padėtis per artimiausius 3 mėnesius pagerės (atitinkamai 10 proc. ir 8 proc.), rodo tyrimų bendrovės RAIT atliekamas tyrimas. Gegužės mėnesį, lyginant su balandžio mėnesiu, didesnė dalis gyventojų ketina didinti savo išlaidas (atitinkamai 10 proc. ir 7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Jaunimas (15-24 m.) bei gyventojai su aukštesnėmis pajamomis (1101 Lt ir daugiau vienam šeimos nariui per mėnesį) mažiau linkę galvoti, kad Lietuvos ekonominė padėtis per artimiausius 3 mėnesius pablogės, taip pat jaunesni (15-34 m.) žmonės labiau tiki, kad per artimiausius 3 mėnesius jų asmeninė ar jų šeimos materialinė padėtis pagerės.

REKLAMA

Pesimistiškiausios nuotaikos pastebimos tarp vyresnio amžiaus (55-74 m.) gyventojų.

Tyrimų bendrovė RAIT  vartotojų nuotaikos indeksą (VNI) matuoja nuo 2009 m. VNI matuoja vartotojų gyvenimo kokybės, materialinės padėties bei vartojimo pokyčius. Šis indeksas atskleidžia ne tik kaip pasikeitė vartotojų padėtis, elgsena, bet ir kokie jų ateities lūkesčiai. Kiekvieną mėnesį apklausiama virš 1000 Lietuvos gyventojų. Paskutinė apklausa atlikta 2012 metų gegužės mėn. 7-14 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų