• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Google“ nusprendė dar kartą paišlaidauti, tačiau naudinga sau linkme – įsigyjant „šviežių idėjų“. Pranešama iš karto apie du sandorius, kurių metu buvo įsigytos kompanijos „Meebo“ ir „QuickOffice“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „Meebo“ žinoma kaip instrumentų juostos „Meebo bar“, skirtos socialiniams puslapiams, ir tarnybos „Meebo Messenger“ kūrėja. Pastaroji paslauga leidžia vartotojams žaibiškai keistis trumposiomis žinutėmis, o reklamos užsakovams – talpinti socialiniuose tinkluose savo produkcijos reklamą.

REKLAMA

Apie sandorį savo internetiniame puslapyje patvirtino kompanija „Meebo“. Sandorio suma neatskleidžiama, tačiau „Electronista“ teigimu, paieškos gigantui pirkinys turėjo atsieiti maždaug $100 mln. Kol kas taip pat neaišku, kiek „Meebo“ darbuotojų dėl tokio sandorio neteks darbo, tačiau bet kokiu atveju, tiems kas išliks komandoje, nereikės keisti gyvenamosios vietos, kadangi abiejų kompanijų būstinės yra Mountain-View.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu, „Google“ šia proga pranešė, jog nuolat ieško naujų galimybių, kurios leistų vartotojams keistis turiniu, o taip pat ir toliau ketina stiprinti pozicijas turinio keitimosi sferoje.

Dar vienos kompanijos, dabar jau „QuickOffice“, oficialiame tinklaraštyje atsirado pranešimas, jog šis mobilių biuro programų paketo kūrėjas turi galimybę pasiekti dar didesnes aukštumas, kadangi juos įsigijo korporacija „Google“. Oficialiame „Google“ tinklaraštyje taip pat patvirtinama, jog paieškos gigantas iš tikrųjų įsigijo „QuickOffice“. Sandorio suma taip pat viešai neskelbiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, jog korporacija „Google“ paskutiniu metu aktyviai perka įvairias IT įmones, iš kurių didžiausia visai neseniai tapo „Motorola Mobility“. Ir jei pastaruoju atveju ekspertai vis dar spėlioja, ką „Google“ ketina su juo daryti, tai „QuickOffice“ atveju viskas labai akivaizdu.

Vienas geriausių pasaulyje biurui skirtų WEB aplikacijų gamintojų įsigijo vieną geriausių mobilaus biuro paketo kūrėją, ir tai gali reikšti tik viena – „Google“ pagaliau nori sukurti tikrai galingus ir funkcionalius mobilius įrankius, kurie sujungtų jau turimus „Google Docs“ ir „Google Drive“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų