REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pranešė išaiškinę gaują, kuri įžūliai apgaudinėjo patiklius tautiečius. Pareigūnai ne tik nutraukė finansinės piramidės „MMM-2011“ veiklą, bet ir sulaikė įtariamuosius.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso nustatyti 25 asmenys, kurie galėjo apgauti daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių. Lietuviai nusikaltėliams patikėjo sumas, kurios svyravo nuo 100 litų iki 50 tūkst. litų. Žmones masino tai, kad apsukrūs sukčiai siūlė net iki 55 proc. siekiančias palūkanas.

REKLAMA

Per šį pirmadienį atliktą operaciją sulaikyti 5 asmenys, dar 6 skirtos lengvesnės kardomosios priemonės, tokios kaip dokumentų paėmimas ir pasižadėjimas neišvykti. Pranešama, kad įtariamųjų ratas artimiausiu metu gali plėstis.

(Papildyta 15:55)

Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Zenonas Burokas pasakojo, kad ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtos veiklos pradėtas dar šių metų kovo 21 d. Minėti nusikaltėliai, įtariama, savo veiklą pradėjo 2011-ųjų balandžio 1 d.

REKLAMA
REKLAMA

„Visa operacija buvo slapta, todėl tiek laiko nieko apie ją neviešinome. Šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 202 str. dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Už šią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 4 metų“, – pabrėžė Z. Burokas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 3-iosios valdybos laikinasis viršininkas Mindaugas Stravinskas savo ruožtu pridūrė, kad iki šiol nė vienas nukentėjęs nuo MMM veiklos nesikreipė į policijos pareigūnus. Balsas.lt pasiteiravus dėl sulaikytų ir įtariamų asmenų tautybių, pareigūnas užtikrino, kad visi policijai žinomi asmenys yra lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15:35)

Anot pareigūnų, kelis mėnesius stebėję finansinę piramidę „MMM-2011“ ir surinkę pakankamai duomenų apie nusikalstamus veiksmus, šią savaitę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai ir prokurorai nutraukė jos veiklą.

Finansinė sistema „MMM-2011“ buvo reklamuojama keturiuose interneto tinklapiuose, taip pat ant automobilių bei skelbimų lentose.

Nustatyta, kad įtariamieji, pažeisdami finansų įstaigų įstatymą bei bankų įstatymą, neturėdami Lietuvos banko nustatyta tvarka išduoto leidimo teikti licencines paslaugas, versliškai užsiėmė neteisėta finansine veikla. Įtariamieji vykdė indėlių ir kitų grąžintinų lėšų priėmimą iš neprofesionalių rinkos dalyvių.

REKLAMA

Atlikus pirminius veiksmus įžvelgiamos ir kitos įtariamųjų padarytos nusikalstamos veikos, tokios kaip sukčiavimai bei nusikalstamu būdu gautų pinigų legalizavimas.

„MMM-2011“ sistemos dalyviais (indėlininkais) buvo ne mažiau kaip 1500 asmenų. Įtariamieji, indėliu pavidalu, iš sistemos dalyvių priėmė ne mažiau kaip 1,5 milijono litų. Pirminiais skaičiavimais, įtariamieji iš neteisėtos veiklos, vykdomos visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, gavo ne mažiau kaip 350 000 litų. Šiuo metu taikomas nuosavybės teisių apribojimas turtui, kuris žymiai viršija nusikalstamu būdu įgytą pelną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų