REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją savo metinę ataskaitą perskaitęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis šio įvykio nesureikšmina ir teigia, jog per pastaruosius metus nuveikti darbai yra ne jo, o darniai veikusios komandos nuopelnas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip jautėsi prezidentas, dalyvaudamas pirmojoje savo ataskaitinėje metinėje konferencijoje? – paklausėme krepšinio legendos.

REKLAMA

– Vertinti darbą kol kas dar sunku, kadangi šiose pareigose esu tik šešis mėnesius. Stiprus įdirbis buvo padarytas žymiai anksčiau. Dabar yra tik keletas nedidelių projektėlių. Darbas man kiek neįprastas. Skaityti metinę ataskaitą tikrai nebuvo lengva. Kalbėti daug niekada nemėgau (šypsosi).

– Konferencijos metu buvo patvirtinti nauji legionierių LKL ir LMKL klubuose limitai. Kaip galėtumėte pakomentuoti šiuos sprendimus?

REKLAMA
REKLAMA

– Viskas išliko beveik nepasikeitę. LKL lygos legionierių limitas bus toks pats, moterų komandoms leisime turėti viena užsieniete daugiau. Reikėtų pažymėti, kad LKL taikomas legionierių limitas galioja praktiškai tik dviem ekipoms – Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“. Tiesa, šiuo metu dar Pasvalio „Pieno žvaigždės“ turi daugiau užsieniečių, tačiau kitoms ekipoms tai neaktualu. Moterų lygos vadovai prašė, kad limitas būtų padidintas iki keturių legionierių ir visi vienbalsiai tam pritarėme. Šioje lygoje jaunos žaidėjos dar tik auga. Šis LMKL sezonas buvo išskirtinis ir pasižymėjo ypatinga kova. Panašu, kad komandos tą lygį norėtų išlaikyti pasikviesdamos dar po vieną papildomą žaidėją iš kitų šalių. Priėmėme šį sprendimą ne dešimčiai metų. Kitąmet galėsime viską persvarstyti iš naujo, jei matysime, kad judame neteisingu keliu. Niekas nenori, kad mūsų klubuose rungtyniautų dešimt užsieniečių ir pora lietuvių. Viliamės, kad šie metai galbūt viską pakeis į gerą pusę, galbūt mūsiškės jaunos krepšininkės kaip tik galės labiau pasitempti ir progresuos šalia pajėgių žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Vis dar nerimsta aistros dėl ateinančio LKL sezono. Dėl intensyvaus tvarkaraščio lyderiai išreiškė norą galbūt žaisti šalies pirmenybėse tik nuo atkrintamųjų varžybų etapo. Ką jūs apie tai manote?

– Norisi, kad visiems būtų gerai. Puikiai suprantame ir didžiuosius šalies klubus, ir mažiukus. Vis dėlto, jei reikėtų pasakyti savo nuomonę, tai viskas, iki ko LKF gali nusileisti – kad didieji klubai reguliaraus sezono rungtynių nežaistų namuose. Tačiau esu įsitikinęs, kad per visą Lietuvą jie turi pervažiuoti ir aplankyti visus LKL komandas turinčius šalies miestus. Jei jie nori nuskriausti savo sirgalius, tai jau jų reikalas, tačiau kitų klubų interesus mes turime apginti.

REKLAMA

– Nemažai diskusijų sulaukė ir vaikų iš vienos mokyklos į kitą perėjimo klausimas. Ar manote, kad kompensacija mokama pereinant perspektyviam žaidėjui iš vienos mokyklos į kitą yra išeitis?

– Manau, kad visur turi būti tvarka ir šį sprendimą palaikau. Mokykla, praradusi perspektyvų žaidėją, gautų kompensaciją. Suprantu, kad lengva tikrai nebus, tačiau turėjome kažkada pradėti. Iš savo patirties žinau, kaip būna. Buvo daugybė atvejų ir mano krepšinio mokykloje, kai vaikai tai ateidavo, tai išeidavo, ir niekas nieko. Kažkokius sprendimus turėjome priimti.

REKLAMA

– Kaip vertinate Lietuvos nacionalinių rinktinių šansus?

– Turime labai jauną moterų rinktinę, tačiau tikime, kad po kelių metų iš šių perspektyvių žaidėjų išaugs pajėgus kolektyvas. Norėtume, kad komanda įveiktų atrankos varžybas ir patektų į 2013-ųjų metų Europos čempionatą Prancūzijoje. Kalbant apie vyrų rinktinę, viskas aišku – norėtųsi, kad tradicija nebūtų sulaužyta ir mes įveiktume atranką Venesueloje ir dalyvautume Londono olimpinėse žaidynėse.

– Netrukus Ukrainoje ir Lenkijoje prasidės Europos futbolo čempionatas. Ar turite savo favoritus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Esu dviprasmiškoje situacijoje. Iš vienos pusės reikėtų sirgti už Ispaniją, nes turiu nemažai patarėjų šiuo klausimu (juokiasi). Kita vertus, visuomet palaikiau Anglijos komandą, nors šie visuomet daug šneka ir galiausiai nieko nesigauna. Tikrai žinau, už ką nesirgsiu. Nežinau kodėl, tačiau nuo senų laikų nedraugauju su italais ir vokiečiais.

M. Bagdonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų