REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vidaus reikalų ministerijoje buvo paskelbti ir apdovanoti 2011 m. Nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų konkurso nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso laimėtoju paskelbtas Anykščių rajono policijos komisariato projektas „Keiskis ir keisk“, kuris buvo skirtas prevenciniam darbui su nusikalsti linkusiais nepilnamečiais.

REKLAMA

Apdovanojimai taip pat skirti Ežerėlio bendruomenės centro projektui „Darai paslaugą kitam - padedi sau“, Moterų veiklos inovacijų centro projektui „Moterų veiklos inovacijų centras ir atsakingų institucijų bendradarbiavimas, teikiant socialines paslaugas smurto aukoms privačioje erdvėje“ ir Kėdainių rajono policijos komisariato projektui „Saugios aplinkos kūrimas ir bendruomenės teisėtvarka“.

Papildomai vidaus reikalų ministro Artūro Meliano padėkos raštu už novatoriškas idėjas ir iniciatyvą kuriant saugesnę visuomenę buvo apdovanota projektą „112“ rengusi Jonavos rajono jaunimo visuomeninių organizacijų sąjunga „Apskritas stalas“.

REKLAMA
REKLAMA

Visi konkurso laureatai buvo apdovanoti A. Meliano padėkomis bei piniginėmis premijomis.

Sveikindamas konkurso nugalėtojus A. Melianas dėkojo jiems už dirbamą prevencinį darbą ir pabrėžė, kad, nors tokio darbo rezultatai matomi ne iš karto, juos galiausiai pastebi vis daugiau žmonių, ir tai tampa visos visuomenės praktika. Ministras sakė, kad tikisi, jog projektai taps tokiais pavyzdžiais kitiems, o šis konkursas ir toliau sulauks gražių iniciatyvų.

Nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų konkursas rengiamas jau septintus metus iš eilės. Tradiciškai konkurso dalyviai buvo kviečiami teikti pernai įvykdytus teminius nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursui pasirinktos trys aktualios temos: bendruomeninė policijos veikla (bendruomenės ir policijos bendradarbiavimas, prevencinės iniciatyvos siekiant užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką), smurto artimoje aplinkoje prevencija bei alkoholio vartojimo tarp nepilnamečių prevencija.

Iš viso konkurso vertinimo komisija sulaukė 26 prevencijos projektų, tarp kurių - ne tik nevyriausybinių organizacijų, mokymo įstaigų, tačiau ir atskirų bendruomenių įvairios prevencinės iniciatyvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų