REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į pasaulio rekordų sąrašą britų muzikantas sumąstė patekti grojant gitara, tačiau ne bet kur – o Himalajuose. Nors aukščiausiai atliktas koncertas, be abejo, muzikantui atnešė ir šlovės, svarbiausia jam esą labdara Nepalo vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertas surengtas Meros viršukalnėje – beveik pusseptinto kilometro aukštyje, kur tikrai ne pačios geriausios sąlygos dainuoti. Komanda užsigeidė pagerinti pasaulio rekordą. Iki šiol aukščiausiai koncertas buvo surengtas 2007-aisiais metais Bolivijoje, maždaug 6 kilometrų aukštyje.

REKLAMA

Tai ne tik užgaida dėl šlovės ar pinigų. Pagrindinė idėja – surinkti lėšų labdarai vaikams.

„Nepalas užkariavo mano širdį, ir aš supratau, kad visą gyvenimą noriu padėti vaikams. Dabar, tikiuosi, jei ir toliau rengsime panašius dalykus, galėsime padėti daugeliui vaikų Nepale“, – sako muzikantas Ozas Bayldonas.

Labdaros tinklalapis „Music4children“ rekordinį koncertą aukštai kalnuose buvo surengęs 2005-aisiais metais, gautus pinigus panaudojo našlaičių prieglaudos Nepale statybai. Muzikantas tikisi tinklalapiui sugrąžinti šlovę, tik jam tenka nuolat aiškinti, kodėl rekordui jis nepasirinko aukščiausio kalno pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Nukreipkite dėmesį nuo Everesto. Visi, esantys Nepale, arba tie, kurie atvyksta į Nepalą arba žino ką nors apie jį, galvoja tik apie Everestą. O Meros viršukalnė labiau izoliuota, mažiau turistinė. Jos fone – penki aukščiausi kalnai pasaulyje. Tad negali būti nieko geresnio“, – tvirtina O. Bayldonas.

Muzikantas tikisi, kad rekordas bus patvirtintas per ateinančius keletą mėnesių. Bet kuriuo atveju, jau surinkta beveik 150 tūkstančių, skaičiuojant litais, kurie tikrai keliaus našlaičių prieglaudai Nepale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų