REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos boksininkai profesionalai toliau skina įspūdingas pergales užsienyje. Ne per seniausiai JAV gyvenantis Donatas Bondorovas 21-erių metų amerikietį Ramoną Valenzuelą jaunesnįjį privertė pasiduoti triuškinančiai jį nokautuodamas antrame dvikovos raunde.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Londone (Anglija) įvykusiame profesionalaus bokso renginyje pasvalietis Virgilijus Stapulionis nepaliko jokių vilčių kur kas didesnę patirtį profesionaliame ringe turinčiam anglui Richardui Williamsui, įveikdamas jį techniniu nokautu jau pirmame raunde.

REKLAMA

Tai buvo 19 - ta Virgilijaus pergalė didžiajame ringe, pralaimėjimo kartėlį jis pajuto tik vieną kartą - prieš tris metus nusileidęs Vokietijos bokso mokyklos atstovui Thomasui Troelenbergui.

Nuo to momento lietuvis pravedė keturias dvikovas, visas laimėjo nokautais. Virgilijų Stapulionį šnekiname gimtajame Pasvalyje, ne taip ir seniai sugrįžusį iš Londono.

Kas organizavo jums šią dvikovą Anglijoje?

Sulaukiau skambučio iš praeityje garsaus boksininko Askanijaus Milkito, kuris gyvena Anglijoje, dirba bokso treneriu ir sukasi bokso pasaulyje. Buvo pasiūlyta kovoti 6 raundų kovoje prieš Anglijos boksininką Richardą Williamsą. Pasitarus su artimaisiais, nutariau vykti ir išbandyti savo jėgas šioje kovoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek turėjote laiko pasiruošti šiai dvikovai?

Sulaukus skambučio iš trenerio A. Milkito, buvo likę ruoštis nepilnos dvi savaitės.

Ar tai ne per trumpas laiko tarpas pasiruošti tokio kalibro bokso dvikovai?

Jūs visiškai teisus, tačiau tai nesukėlė didesnių nepatogumų. Treniruojuosi  praktiškai kiekvieną dieną, nepriklausomai nuo to - laukia kova ar ne. Visada esu puikios fizinės formos.

Kur vyko pasiruošimas šiam mūšiui?

Buvo ruoštasi Pasvalio bokso klube „Boksininkas“. Dvikovai padėjo ruoštis mano treneris Stasys Balčiauskas.  Rimtų „šparing“ partnerių neturėjau, bet ir iš esamų  buvo pasisemta gan nemažai naudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar žinojote ko tikėtis iš šio oponento? Turėjote informacijos apie jo stipriąsias ir silpnąsias vietas ringe?

Žinojau tik tiek, kad priešininkas yra vyresnis, turintis daugiau profesionalios patirties. Varžovas kurį laiką nebuvo kovojęs ringe. Ši informacija suteikė didesnį pasitikėjimą savimi. A. Milkitas padrąsino teigdamas, kad aš, kaip boksininkas, ringe būsiu greitesnis, o tai ir yra pranašumas kovojant prieš R. Williamsą.

Ar po šios įspūdingos pergalės nesulaukėte daugiau pasiūlymų kovoti Anglijoje?

Taip, sulaukiau. Po pergalės buvo kalbėta apie ateities kovas. Žadama organizuoti jų vis daugiau ir vis rimtesnių. Tikslesnių datų dar nėra.

REKLAMA

Praeityje jums dažnai tekdavo jėgas išbandyti ir Vokietijos bokso ringuose. Kokios dabartinės jūsų sąsajos su šios šalies profesionaliu boksu?

Ryšys su Vokietijos klubais nenutrūko, dažnai esu kviečiamas į stovyklas. Konkrečių kontraktų su šio šalies bokso klubais pasirašęs nesu.

Kokie tolimesni planai? Ar dar galima tikėtis jus išvysti kovojant šiais metais?

Šiuo metu po įvykusios kovos skirsiu truputį laiko ir poilsiui. Žinoma, lauksiu rimtų pasiūlymų kovoti. Tikiuosi dar ne kartą šiais metais žengti į ringą ir išmėginti savo jėgas. Esu dėkingas A. Milkitui už suorganizuotą kovą, taip pat Anglijos lietuviams, kurie atėjo ir aktyviai mane palaikė. Jie tuo pačiu prisidėjo ir prie iškovotos pergalės. Ir, be abejo, visiems kitiems, kurie širdyje mane palaikė.

REKLAMA

Virgilijaus Stapulionio dosjė

Gimė: 1986 m. birželio 7 d. Pasvalyje.

Išsilavinimas: Aukštasis.

Specialybė: Kūno kultūra ir sporto pedagogika.

Stovėsena ringe: Dešiniarankis.

Svorio kategorija: 72,5 kg.

Treneris: Stasys Balčiauskas.

Titulai, laimėjimai: Daugkartinis Lietuvos čempionas, tarptautinių turnyrų nugalėtojas. Profesionalaus bokso, televizijos projekto „Pobeditel“ nugalėtojas.

Dvikovų statistika: Mėgėjų ringe – 200 susitikimų, 170 pergalių. Profesionalų ringe - 20 susitikimų, 19  pergalių, 1 pralaimėjimas.

Pomėgiai:  Futbolas, žvejyba, laisvalaikis su draugais, muzika, filmai.

Užs.nr.2285

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų