REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Viena pavojingiausių vietų, kur kada nors vyko krepšinio turnyras – taip galima apibūdinti Venesuelos sostinę Karakasą, kuriame liepos 2–8 dienomis vyks olimpinis krepšinio atrankos turnyras.

REKLAMA
REKLAMA

Į gandais, korupcija ir pavojais apipintą šalį palaikyti Lietuvos rinktinės vyks 82 sirgaliai. Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla atskleidė, kad ši kelionė bus ypatinga dėl to, kad 40 proc. visos palaikymo komandos sudarys moterys. Paradoksalu, kad pirmą kartą tiek daug merginų ir moterų rinktinę palaikys būtent pavojingoje Venesueloje.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės palaikymo grupės merginos portalui Balsas.lt pasakojo savo mintis prieš artėjančią kelionę.

Venesueliečiai ne gąsdina, o veikia

Nuo 2009 metų Europos čempionato Lenkijoje už Lietuvos krepšinio rinktinę kartu keliaudama ir aktyviai už ją sirgdama Aušrinė tikina, kad Venesuela dėl savo egzotikos ne tik gąsdina, bet ir traukia. Krepšinio aistruolė pabrėžia, kad kelionėje sunkumų sulaukti gali ne tik sirgaliai, bet ir krepšinio rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi dabar gąsdina ir kalba, kad Venesueloje labai pavojinga, tačiau, kita vertus, labai smalsu sužinoti, ar visos tos kalbos – tiesa. Be to, labai noriu aplankyti tokią egzotišką šalį“, – šyptelėjo Aušrinė. Moteris išdavė, kad visi artimieji jau susitaikė su tuo, kad jos neatkalbės, todėl į būsimą išvyką žiūri ramiai.

– Ar vyriškoje kompanijoje jausitės drąsiau? – paklausėme Aušrinės.

– Taip. Tai, kad mūsų važiuoja daug, suteikia nemažai drąsos. Gerai, kad važiuoju ne viena, kad kompanija didelė, kad visi vieni kitus pažįsta ir yra atsakingi. Žinoma, laikysimės visų taisyklių, kurios buvo išvardytos prieš kelionę susirašinėjimuose ir laiškuose. Jos turėtų suteikti bent minimalų saugumą, pavyzdžiui, nevaikščioti po vieną vakarais arba neiti į tam tikrus rajonus, nesivežti brangių daiktų arba jų nedemonstruoti ir taip toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Taigi jūs išsiaiškinote, kurie Karakaso rajonai yra pavojingiausi?

– Ši kelionė organizuojama centralizuotai ir mums padeda vietos lietuviai, todėl daugiau ar mažiau papasakojo, kur geriau nevažiuoti ar neiti. Per laisvadienius bandysime važiuoti į užmiestį ir pasižiūrėti gamtos aplinkui Karakasą, o giliau į miestą nelįsime. Tikimės, kad tolyn nuo šurmulio bus ramiau.

– Į čempionatą vyksite jau ne pirmą kartą. Ar pasiruošimas šiai kelionei skiriasi nuo praeitų kartų?

– Kol kas viskas vyksta panašiai – užsirezervuoji vietas ir lauki. Šis pasiruošimas galbūt skiriasi tik tuo, kad karts nuo karto kiti atsiunčia nuorodas apie tai, kad Venesueloje baisu ir pavojinga arba, kad turnyras iš viso neįvyks, nes šalis nespės pasiruošti.

REKLAMA

– Ar nebaisu, kad apskritai neįvyks turnyras Venesueloje ir suplanuota kelionė nueis „šuniui ant uodegos“?

– Yra tos baimės, kad turnyras gali būti perkeltas. Bet dabar bandome kažkaip nepanikuoti, nors iš visų pusių mus gąsdina. Labai norisi nuvykti ten, kur suplanuota ir kur įdomu, kur kitu atveju tikrai nenuvažiuotum.

– Kai visi, kaip jūs sakėte, gąsdina, ar nekyla mintis nuvažiavus ten nusipirkti kokių nors apsaugos priemonių, pavyzdžiui ašarinių dujų ir t.t.?

– Oi... Mane labiausiai gąsdina tai, kad jie ten nesismulkina ir jei jau daro ką nors rimtai, tai ne gąsdina, o veikia. Tai dujų balionėliai gali dar blogiau suveikti kaip provokacinė priemonė. Todėl geriausia būti kuo mažiau matomam.

REKLAMA

– Kalbant apie patį turnyrą ir prognozes, kaip manote, ar Lietuvos rinktinei turnyre bus lengva?

– Lengva nebus – atvyks ir europinės komandos, be to, kovosime su šeimininkų rinktine. Dabar visi gąsdina ir dėl korupcijos bei teisėjų papirkinėjimo ten. O kur dar sudėtingas aklimatizacijos procesas. Aš manau, kad treneris yra visuomet teisus, todėl nevertinsiu jo pasirinkto kandidatų sąrašo. Bet mes iš visos širdies tikime ir net neabejojame, kad olimpinį kelialapį iškovoti pavyks.

Karakaso gatvėmis nesišlaistys

Nuo vaikystės Maže vadinama ir jau trečią sezoną Lietuvos krepšinio rinktinę palaikanti moteris į Venesuelos pavojus veržiasi drąsiai ir neabejoja, kad problemų sirgaliams svečioje šalyje nekils.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asmeniškai man nebaisu važiuoti į Venesuelą, nes važiuoju su draugu. Be to, ten bus mūsų palaikymo komandos berniukai, manau, apgins mus. Kažkaip visi mano aplinkos žmonės į šią kelionę reaguoja labai ramiai“, – išdavė Mažė.

– Ar pasiruošimas šiai kelionei skiriasi nuo pasiruošimo kitiems čempionatams? – paklausėme rinktinės sirgalės.

– Nepasakyčiau, kad labai skiriasi. Dar net nepradėjome krautis lagaminų, tai vyks paskutinę minutę, kaip visuomet. Ir imsime kuo mažiau daiktų, kad kuo mažiau tampytis. O ten visko nusipirksime.

REKLAMA

– Ar tarp planuojamų pirkinių yra ir kokios nors apsaugos priemonės?

– Nemanau, kad ten tokių dalykų reikės. Žinome, kokia ten situacija dėl saugumo, bet manau, kad bus sustiprinta apsauga, o gatvėmis nesišlaistysime.

– Bet mieste taip pat tikitės pamatyti daugiau nei rungtynes...

– Tikimės. Vaikščiosime grupelėmis. Kuo mūsų bus daugiau, tuo saugiau jausimės.

– Iki turnyro liko ne daug laiko, bet vis dar sklando gandai, jog Venesuela nėra visiškai pasiruošusi jam. Kaip manote ar atranka vyks taip pat sklandžiai kaip ir Europos šalyse?

REKLAMA

– Iš pradžių, kai pasirodė gandai, jog tik dabar skyrė 60 milijonų turnyrui, bent jau aš buvau išsigandus. Nes sumokėjome pinigus, taip norisi vykti, iš kur vėl gauti pinigų, šiai kelionei taip ilgai taupėme. Dabar, kai pasiskaitėme viską, kažkaip esame ramūs. Bent jau man dūšioje ramu, kad aš palaikysiu savo rinktinę ir viskas bus gerai.

– Kalbant apie rinktinę, kaip vertinate kandidatų sąrašą?

– Kiekvienas norėtų, kad rinktinė būtų sudaryta pagal jį. Bet, manau, K. Kemzūra yra profesionalas, o mes palaikysime tokią rinktinę, kokia bus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TAIP PAT SAITYKITE:

Venesuela lietuvio akimis: pagrindinis iššūkis – nusikalstamumas

TIK FAKTAI

Olimpinės atrankos turnyre varžysis iš viso 12 komandų, o į Londono olimpiadą bilietus iškovos tik trys stipriausios. Lietuvos rinktinė grupės rungtynėse susitiks su turnyro šeimininke Venesuela ir Nigerija.

LIETUVOS RINKTINĖS TRENIRUOČIŲ STOVYKLOS

Gegužės 30 – birželio 5 d. – Druskininkai (viešbutis „Druskininkai“)

Birželio 6–16 d. – Palanga (viešbutis „Vanagupė“)

Birželio 20–29 d. – Hjustonas (viešbutis „Double tree Suites by Hilton“)

Liepos 13–18 – Palanga (viešbutis „Vanagupė“)

Liepos 19–27 – Lietuva

KONTROLINĖS RUNGTYNĖS

Birželio 16 diena, Klaipėdos „Švyturio“ arena

17.00 Lietuva – Makedonija

Birželio 17 diena, Kauno „Žalgirio“ arena

19.30 Lietuva – Graikija

Birželio 23 diena, Hiustono universiteto arena

21.30 Lietuva – Didžioji Britanija

Birželio 27 diena, Hiustono universiteto arena

17.30 Lietuva – Rusija

Birželio 29 diena, Hiustono universiteto arena

18.00 Lietuva – Didžioji Britanija

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis olimpiniame atrankos turnyre:

Liepos 2 diena

Nigerija — Venesuela

Liepos 3 diena

Venesuela — Lietuva

Liepos 4 diena

Lietuva — Nigerija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų