REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos valdžia pakeitė bausmės atlikimo sąlygas Viktorui Butui, nuteistam už terorizmo rėmimą. Kaip pranešė penktadienį naujienų agentūrai „RIA Novosti“ Rusijos piliečio advokatas Albert Dayanas, jo klientas bus nugabentas į bendrojo, o ne griežtojo, kaip planuota anksčiau, režimo kalėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal susitarimą, sudarytą prokuratūros, teismo ir V. Buto gynybos derybose, jis atliks bausmę Meriono kalėjime Ilinojaus valstijoje. Ši pataisos įstaiga yra trečiojo griežtumo lygio pagal Jungtinėse Valstijose priimtą penkių balų sistemą.

REKLAMA

Anksčiau buvo ketinama nusiųsti V. Butą į Kolorado valstijos Florenso kalėjimą, kur režimas maksimaliai griežtas (dauguma kalinių ten sėdi vienutėse). Bet ruso advokatai paprašė prokuratūrą išrinkti bendrojo režimo kalėjimą, esantį arčiau Niujorko, kad kalinį galėtų lankyti Rusijos konsulato darbuotojai ir artimieji.

V. Butas, kurį Amerikos teismas pripažino kaltu dėl mėginimo parduoti ginklų Kolumbijos teroristams iš FARC, nuteistas 25 metus kalėti. Nuosprendis buvo paskelbtas šių metų balandžio 5 d. V. Butas buvo suimtas 2008 metų kovą.

Nuteistojo advokatai teigia sieksią jo ekstradicijos į Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų