• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmine žemės ūkio produkcijos gamyba užsiimančių įmonių grupės „Agrowill Group“ 2012 m. pirmųjų trijų mėnesių pajamos sudarė 9,817 mln. litų ir, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, buvo 33 proc. didesnės. Pirmąjį ketvirtį bendrovė patyrė 2,5 mln. litų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos šių metų pirmojo ketvirčio EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) buvo 1,556 mln. litų – 17 proc. mažesnės negu pernai tuo pačiu laikotarpiu.

REKLAMA

2012 m. trijų mėnesių grynasis nuostolis sudarė 2,526 mln. litų, o praėjusių tą patį laikotarpį uždirbta 1,956 mln. litų pelno.

AB „Agrowill Group“ pirmąjį šių metų ketvirtį pasiekė planuotus rezultatus. Nors per pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovė patyrė 2,5 mln. litų nuostolių, toks rezultatas buvo planuotas ir jį lėmė objektyvios priežastys, teigiama bendrovės pranešime.

Pasak „Agrowill Group“ valdybos pirmininko Vlado Bagavičiaus, tokie rezultatai yra žemės ūkio veiklos sezoniškumo pasekmė. „Šiuo metu vyksta augalininkystės veiklos darbai, visos trąšų, chemikalų bei kuro pirkimo, darbo jėgos samdymo patiriamos sąnaudos yra apskaitomos nebaigtoje gamyboje, o į grupės veiklos rezultatus įtraukiami tik pieno sektoriaus veiklos rezultatai bei einamosios veiklos bei finansinės sąnaudos. Didžioji dalis šių metų pajamų, o kartu ir pelno, bus apskaitoma, kai bus nuimtas ir parduotas derlius – šių metų trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirčius. Bendrovės pajamos iš augalininkystės veiklos sudaro apie 60 proc. bendrų pajamų“, pažymima „Agrowill Group“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų pirmąjį ketvirtį bendrovės pelnas siekė apie 1,8 mln. litų, tačiau šį rezultatą paveikė vienkartiniai apskaitos vertinimai.

AB „Agrowill Group“ anksčiau prognozavo, kad šiais metais EBITDA augs beveik du kartus ir sudarys 20 mln. litų, o pardavimai didės beveik trečdaliu – iki 76 mln. litų. Grupės vadovybė planuoja atnaujinti prognozes rugpjūčio mėnesį, kai paaiškės faktinis grūdų kultūrų derlius.

2003 metais įkurta AB „Agrowill Group“ yra centralizuotai valdoma viena didžiausių pirmine žemės ūkio produkcijos gamyba užsiimančių įmonių ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje. „Agrowill Group“ vienija 38 antrines įmones, iš jų 15 – žemės ūkio bendrovių, o likusios – žemės valdymo įmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų