REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigiantis mokslo metams aktyviausi projekto „Sveikatiada“ ambasadoriai – mokytojai, partneriai – susitiko Kaune aptarti 2011–2012 mokslo metų rezultatų. O jie įspūdingi: 2010–2011 mokslo metais vidutiniškai mėnesio veikloje dalyvavo 4894 mokiniai ir 151 mokytojas iš 72 mokyklų, o 2011–2012 mokslo metais šie skaičiai padvigubėjo: prie projekto prisidėjo 9916 mokiniai ir 394 mokytojai iš 100 mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA

„Norime jums padėkoti – juk tik jūsų – projekto ambasadorių dėka mūsų projektas auga ir kasmet apima vis daugiau mokyklų“, – aptardami metų rezultatus kartojo ir projekto „Sveikatiada“ organizatoriai, ir jo partneriai. Iš tiesų, būtent mokytojų entuziazmas padeda projektui „Sveikatiada“ gyvuoti jau ketverius metus ir nuolat plėstis, įtraukti vis naujų mokyklų. Privačių bendrovių iniciatyva Panevėžyje startavęs projektas dabar jau apėmė visą Lietuvą ir kasmet prie jo prisijungia vis daugiau moksleivių.

REKLAMA

Aptarti šiųmečių rezultatų susirinko 45 mokytojai iš visos Lietuvos. Iš stendų nuotraukų žvelgiantys aktyviai sportuojantys, šokantys ar obuolius kremtantys vaikai akivaizdžiai liudijo – projekto „Sveikatiada“ siūlomos smagios sveikos gyvensenos pamokos moksleiviams yra ne tik naudingos, bet ir teikia daug džiaugsmo. Ir gerai iliustruoja pagrindinį projekto šūkį: „Sveikai gyventi yra smagu“.

Pasak mokytojų, trečius metus dalyvaujant projekte, daugelis „Sveikatiados“ veiklų jau tampa tradicinės, „ir laukiama jų kaip Kalėdų“. Kiekvieną mėnesį mokyklas pasiekia projekto organizatorių metodinės rekomendacijos, idėjos, kokiomis sveikos gyvensenos paslaptimis ir kokiais užsiėmimais jie galėtų sudominti savo mokinius. Ir mokytojų pastangomis šios idėjos buvo įgyvendintos, sulaukė didelio mokinių susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausias 2011–2012 mokslo metų „Sveikatiados“ renginys – „Daržovių ir vaisių mitingas“, sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – 16 828 moksleivių ir 699 mokytojų iš 133 mokyklų. Šiame renginyje vaikai buvo skatinami vartoti kuo daugiau vaisių bei daržovių ir atsisakyti nesveikų užkandžių. Mėnesio renginį vainikavo rugsėjo 23 d. vykusi akcija „Pasidalink obuoliu su draugu“ – vaikai vaišino vieni kitus obuoliais ir siekė obuolių valgymo rekordo. Kitas smagus renginys – „Mankštiada“, kvietė moksleivius būti judrius, netingėti, daugiau mankštintis. Per jį fizinio aktyvumo rodiklius gerino 8377 mokiniai iš 94 mokyklų. Jiems talkino 298 mokytojai ar kiti mokyklos bendruomenės nariai.

„Labai smagu stebėti, kad šis projektas vis plečiasi. Džiugu, kad projektas, kurio tikslas – formuoti sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo įgūdžiais pagrįstą kultūrą, mokyklų bendruomenėse sulaukia vis daugiau bendraminčių“, – kalbėjo projekto „Sveikatiada“ koordinatorė Sandra Navickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų