REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiųjų šalių sukurtų programėlių kokybės kontrolė paskatino „Microsoft“ visiškai atsisakyti kokių nors nustatymų galimybių jos „Windows 8“ „Metro“ sąsajai skirtoje naršyklėje „Internet Explorer 10“ (IE10). Dėl šios priežasties „Adobe Flash Player“ nebuvo įdiegtas į „IE10 Metro“, kurį galima sutikti „Windows 8 Developer“ ir „Consumer Preview“ versijose.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik „Winunleaked“ tvirtina, jog IE10 „Metro“ versija gaus ribotą „Adobe“ priedų palaikymą „Windows 8 Release Preview“ versijoje, kurios debiutas turėtų įvykti birželio 1 dieną. Svarbu ir tai, jog riboto funkcionalumas įskiepis jau nuo pat pradžių bus įdiegtas į naršyklę.

REKLAMA

Nors „Microsoft“ vis dar nekomentuoja padėties dėl „Adobe Flash“ palaikymo savo „Metro“ versijai skirtoje naršyklėje, reikėtų atsižvelgti ir į „Adobe Systems“ atstovų pareiškimus. Dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį buvo pareikšta, jog „Adobe Flash Player“ optimizuojamas kaip AIR-programėlė, kad ji veiktų „Metro“ aplinkoje. Dar viena priežastis, kodėl „Microsoft“ negali galutinai atsisakyti „Adobe“ priedo naudojimo – tai vis dar silpnos HTML5 standarto pozicijos, nors korporacija su juo sieja labai daug vilčių.

Kalbant apie įprastą (asmeniniams kompiuteriams skirtą) „Internet Explorer 10“, jis dirbs išskirtinai su klasikine sąsaja ir bus suderinamas su visais trečiųjų šalių priedais ir „ActiveX“, kaip ir dabartinėse IE versijose. Antra vertus, programinės įrangos kūrėjai galės papildomai per specialias HTTP ir META žymes informuoti vartotoją apie būtinybę persijungti prie pilnavertės naršyklės versijos arba naudoti pilno funkcionalumo priedus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų