REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tęsiant atvirų erdvių renginius Prezidentūros vidiniame kieme sekmadienį vyko vaikų ir jaunimo folkloro šventė „Saulytė“. Jo dalyvius pasveikino Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunimas – tradicijos tęstinumo garantas. Daugybė dalyvaujančių, šokančių, grojančių ir dainuojančių jaunų žmonių – geriausias įrodymas, kad tėvų dainos, šokiai bei papročiai jau tapo Jūsų savastimi“, – sveikinime „Saulytei“ pabrėžė Prezidentė.

REKLAMA

Dvidešimtą gimtadienį minintis projektas „Saulytė“ yra vienas iš Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės globojamo tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ renginių.

Vilniečiai ir sostinės svečiai kartu su vaikų ir jaunimo folkloro grupėmis iš Vilniaus, Kauno, Utenos, Mažeikių, Klaipėdos mokėsi tradicinių lietuvių liaudies dainų ir šokių bei kartu šventė Sekmines. Šventėje šurmuliavo vaikų ir jaunimo tautodailės bei kitokių meno kūrinių mugė, dalyviai aktyviai įsitraukė į organizuojamus konkursus, žaidimus ir atrakcijas. Po „Raganiukės“ teatro spektaklio „Laumė ir kvailutis“ renginio organizatoriai visus dalyvius pakvietė ragauti torto, skirto „Saulytės“ jubiliejui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų