REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tarptautinio dainų konkurso „Eurovizija 2012“ nugalėtoja tapo nuo pat pradžių favorite laikyta Švedijos atstovė Loreen. Nepriekaištingai atlikusi dainą „Euphoria“ ji susišlavė daugumos žiūrovų balsus ir iškovojo savo šaliai teisę kitais metais rengti „Euroviziją“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiėmusi pagrindinį prizą – kristalinį mikrofoną, ir dar kartą atlikusi pergalingąją dainą, po finalinio koncerto Loreen su kitais Švedijos delegacijos nariais surengė spaudos konferenciją. Ji vyko „Eurovizijos“ spaudos centre, įrengtame netoli Baku „Crystal Hall“ arenos.

REKLAMA

„Turiu tiek daug dalykų pasakyti tiems, kurie manimi tikėjo. Ačiū jums už palaikymą, iš visos širdies!“ – susirinkusiems spaudos atstovams sakė Loreen.

„Eurovizijos 2012“ nugalėtoja Loreen (nuotr. SCANPIX)„Eurovizijos 2012“ nugalėtoja Loreen (nuotr. SCANPIX)

Paklausta, kaip jai pavyko taip puikiai susikoncentruoti ir iškovoti pergalę savo šaliai, Loreen pasakojo: „Aš daug miegojau, daug valgiau ir stengiausi tiek daug negalvoti apie šį pasirodymą. Esu kuklus, bet nuoširdus žmogus. Švedijos žiūrovai, noriu jums padėkoti, kad suteikėte galimybę surengti tokio tipo pasirodymą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar nutiko tokia bėda, kad dainuodama aš nurijau sniego (per atlikėjos pasirodymą buvo barstomas dirbtinis sniegas, – vert. past.), taigi turėjau atsikosėti. Visko pasitaiko“, – per išvakarėse vykusią peržiūrą ištikusius nesklandumus paaiškino Loreen.

„Tikiuosi, kad „Euphoria“ žmonių širdyse išliks kaip galima ilgiau“, – į Azerbaidžano žurnalisto klausimą apie dainą atsakė „Eurovizijos“ laimėtoja.

Pasiteiravus apie jausmus „žaliojoje zonoje“, kur po pasirodymų atlikėjai laukia balsavimo rezultatų, Loreen prisipažino: „Jaučiausi tartum vakuume, lyg laikas būtų sustojęs.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šio atsakymo ant pakylos konferencijų salėje buvo pakviesta ir Loreen mama. Apkabinusi savo dukrą moteris pravirko iš džiaugsmo.

„Eurovizijos 2012“ nugalėtoja Loreen su mama (nuotr. SCANPIX)„Eurovizijos 2012“ nugalėtoja Loreen su mama (nuotr. SCANPIX)

Apie antrąją vietą užėmusias „Babuškas“ iš Rusijos, Švedijos atstovė sakė: „Jos padovanojo man savo karolius ir labai mane nudžiugino.“

Kaip nugalėtoja ketino atšvęsti pergalę? „Linksminsiuosi savo būdu – žmonės, geras maistas, o tada eisiu miegoti.“

„Ką Jūsų pasirodyme reiškia šokis?“ – pasak žurnalisto iš Australijos, būtent šis klausimas apie „Loreen“ pasirodymą buvo dažniausiai užduodamas socialiniame tinkle „Twitter“. „Šokis reiškia laisvę. Čia nėra taisyklių, tai tiesiog parodo, kaip jautiesi. Tiesiog būk, kad ir kuo norėtum būti“, – sakė naujoji „Eurovizijos“ nugalėtoja.

REKLAMA

Apie Loreen:

Atlikėjos pergalė „Melodifestivalen“ – nacionalinėje Švedijos atrankoje į tarptautinį „Eurovizijos“ konkursą – nebuvo netikėta. Bet skaičiai, kurie atnešė Loreen pergalę, buvo rekordiniai: daugiau kaip 670 tūkst žmonių iš 4 milijonų žiūrovų auditorijos skambino balsuodami būtent už jos dainą „Euphoria“. Įspūdingai iškovojusi teisę atstovauti savo šaliai tarptautinėje „Eurovizijos“ scenoje, Loreen tuomet tiesiog džiūgavo: „Fantastiškas jausmas, aš vos nepradėjau verkti pasikūkčiodama... bet dabar noriu pažiūrėti, ką galiu padaryti dar geriau. Du mėnesiai pasiruošimo gali padaryti stebuklus!“ – tuomet kalbėjo Loreen. Ir, kaip galėjo įsitikinti visa Europa, ji savo stebuklą sukūrė.

Taip pat skaitykite:

„Eurovizijos“ finale triumfavo Švedija, Lietuvai teko 14 vieta (foto)(video)

„Eurovizija“ įsiūbavo Vilniaus gatves ir barus (foto)

„Eurovizijos“ statistika: kiek taškų surinko švedė ir kas balsavo už D. Montvydą? (foto)(video)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų