• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturi pagrindiniai Volstryto kotiruotojų ieškiniai „Nasdaq“ biržai dėl IPO klaidos tikriausiai sieks 100 mln. JAV dolerių. Šie ir kiti prekybininkai turi spręsti problemas su tūkstančiais lankytojų užsakymų, rašo „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Techninis gedimas praėjusį penktadienį pavėlino socialinio tinklo debiutą biržoje pusvalandžiu. Daugelio klientų užsakymai buvo sustabdyti, kas sukėlė investuotojams ir prekybininkams milžiniškų nuostolių krentant akcijų kainai. Dabar biržai ieškinius kelia investuotojai, o maklerio įmonės ketina imtis teisinių veiksmų.

REKLAMA

Keturi didžiausi „Facebook“ IPO biržos kotiruotojai - „Knight Capital“, „Citadel Securities“, UBS AG ir „Citi“ - dėl techninių problemų tikriausiai bendrai prarado daugiau nei 100 mln. JAV dolerių, tikino vienas iš šių firmų vadovų.

„Knight“ ir „Citadel“ tikina patyrusios po 30-35 mln. JAV dolerių žalos, tai žymiai daugiau nei 13 mln. JAV dolerių fondas, kurį „Nasdaq“ įkūrė tvarkytis su galimais ieškiniais.

„Nasadq“ taip pat turi susitaikyti su galimybe, kad ji gali, vos tik gavusi, išvis prarasti „Facebook“ iš savo listinguotų įmonių sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų