REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro zonai susiduriant su vis didesnėmis problemomis, Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo nespekuliuoti datomis, kada Lietuva galėtų įsivesti bendrąją Europos valiutą eurą, ir pabrėžia, kad negalima supriešinti taupymo ir ekonomikos skatinimo politikos.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią poziciją Lietuvos vadovė išsakė Briuselyje prieš prasidedant neformaliam Europos Vadovų Tarybos susitikimui.

REKLAMA

„Aš manyčiau, kad vėl spekuliuoti dėl datų nereikėtų. Turime išties labai rimtai suprasti, kad atsipalaiduoti dar per anksti, kad supriešinti taupymo ir skatinimo politikų negalima, jos turi eiti paraleliai ir kartu. Todėl, kaip mėginama sakyti, „kad dabar yra ideologinė kova tarp to ir to“, išties taip neturėtų būti. Būtina skatinti ekonomiką, bet reikia turėti iš ko. Negalima spausdinti tuščių pinigų ir taip toliau, įvarinėti visą pasaulį globaliai ir į skolų krizę, ir į finansinės sistemos nuvertinimą“, - klausiama, ar situacija euro zonoje, o ypač Graikijoje, neatšaldo Lietuvos noro kuo greičiau įsivesti eurą, Lietuvos žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę viešėdama Čikagoje D. Grybauskaitė interviu „Bloomberg News“ pareiškė, kad Lietuva bus pasiruošusi pereiti prie euro 2014 metais, jei euro regiono plėtros nesustabdys Europos skolų krizė.

Šalies vadovė paragino ieškoti būdų, kaip sudėtingoje ekonominėje situacijoje rasti tas priemones, kurios galbūt finansiškai yra ne tokios brangios, o efektyvios.

„Kaip tik apie tai kalbėsime šiandien. Šiandienos susitikimas bus orientuotas į pasiruošimą jau priimti galutinius sprendimus birželį jau oficialioje taryboje“,- trečiadienį sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, ar „galutiniai sprendimai“ gali būti pataisyta ES fiskalinės drausmės sutartis, D. Grybauskaitė kategoriškai tai atmetė, nes sutartis negali būti taisoma.

„Ją pasirašė 25 valstybės. Ir tai nėra žaisliukas, kuri galima kaitalioti kažkam užsimanius. Bet, be jokios abejonės, atskira programa ar priemonių kompleksas, kaip skatinti ekonomiką, bus priimtas“, - prognozavo Prezidentė.

Trečiadienį Briuselyje vykstančiame neformaliame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, kuriame dalyvauja ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, aptariamos ekonomikos augimo bei užimtumo skatinimo priemonės.

EVT neformaliame susitikime ruošiamasi birželį įvyksiančiam EVT susitikimui, kurio metu jau planuojama priimti ir norminius sprendimus minėtaisiais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų