REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) paskelbė planą, pagal kurį bus skiriama 3 mlrd. JAV dolerių maisto saugumui ir žemės ūkio našumui Afrikoje, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų teigimu, šia iniciatyva siekiama vis labiau didėjant poreikiui Azijos kylančiose rinkose sumažinti maisto atsargų trūkumą.

REKLAMA

Į šį savaitgalį vyksiančio Didžiojo aštuoneto (G8) viršūnių susitikimo grafiką taip pat įtraukas maisto saugumo klausimas. Tačiau didžiausias dėmesys bus skiriamas Europos skolų krizei ir galimam Graikijos pasitraukimui iš euro zonos.

B. Obama Afrikos planą atskleidė prieš pirmąjį susitikimą su naujuoju Prancūzijos prezidentu Fransua Olandu (Francois Hollande).

JAV prezidento teigimu, privačių Amerikos kompanijų investicijos į Afrikos žemės ūkį, kurios sudarys didesnę nei 3 mlrd. JAV dolerių sumą, padės kovoti su „nepriimtinu“ badavimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai moralinė, ekonominė ir saugumo būtinybė, - sakė B. Obama. - Nėra priežasties, kodėl Afrika negalėtų išmaitinti savo žmonių“.

Pasak prezidento, kadangi per viršūnių susitikimą bus aptarta Europos fiskalinė situacija, taip pat svarbu ir kritiška yra skirti dėmesio neatidėliotinam iššūkiui, su kuriuo susiduria milijardas vyrų, moterų ir vaikų visame pasaulyje - neteisybe ir badu. Benino, Etiopijos, Ganos ir Tanzanijos lyderiai taip pat pakviesti į G8 viršūnių susitikimą maisto saugumo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų