REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bent kartą gyvenime kiekvienas yra buvęs blusų turguje. Kas vis tik dar nespėjo apsilankyti šioje nuostabioje vietoje, kur įvairūs seni ir nauji daiktai tampa kažkieno svajonių pirkiniu, gali tai padaryti viename iš šių Europos miestų, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)

Flohmarkt an der Straße des 17. Juni (Berlynas)

Adresas: Strasse des 17 Juni

Darbo dienos: šeštadienis ir sekmadienis

Pavasarį beveik kiekviename Vokietijos mieste vyksta „masiniai“ blusų turgūs, kur parduodamos net mokyklinės knygos, žaislai. Berlyne apie keturiasdešimt blusturgių. Dėl lankytojų gausos, šis blusturgis kiek brangesnis negu kiti, tačiau prekių pasirinkimas taip pat platesnis. Dažnas čia atklysta dėl prieškarinių senienų – krištolinių indų, išskirtinių rūbų.

REKLAMA

Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)

Portobello Road Market (Londonas)

Adresas: Portobello Road

Darbo dienos: kasdien, išskyrus sekmadienius

Prestižinis Londono rajonas Notting Hill garsėja ne tik nekilnojamu turtu, gatvės karnavalu, bet ir dideliu blusturgiu. XIX amžiuje čia buvo maisto turgus, o šiandien čia žymiausias ir didžiausias Londono blusų turgus. Šiandien blusų turguje karaliauja ne tik egzotiški daiktai, čia galima nusipirkti plokštelių, knygų, rūbų, muzikos instrumentų ir kitų reikalingų daiktų.

REKLAMA
REKLAMA

Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)

Waterlooplein (Amsterdamas)

Adresas: Waterlooplein 53 Binnenstad

Darbo dienos: kasdien, išskyrus sekmadienius.

Olandija garsėja savo išskirtinai įdomiais senoviniais daiktais. Prieš karą šioje vietoje buvo antikvariato turgus, kuris prasidėjus neramumams buvo likviduotas. Keturiasdešimtųjų pabaigoje čia vėl prasidėjo prekyba įvairiausiais sendaikčiais. Turistai čia keliauja ieškoti neįprastų suvenyrų, kolekcionieriai – retų daiktų, jaunimas randa originalių rūbų. Tik vieną dieną per metus blusų turgus netenka savo traukos objekto statuso – balandžio 30 dieną karalienės dienos proga nuo mokesčių atleidžiami gatvės prekiautojai, tad Olandija virsta vienu dideliu blusturgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)Blusų turgus (nuotr. Balsas.lt)

Saint-Ouen (Paryžius)

Adresas: vykite iki Mairie Saint-Ouen metro stotelės.

Darbo dienos: šeštadienis, sekmadienis, pirmadienis.

Saint-Ouen — didelis blusų turgus, kur kasmet užsuka apie vienuolika milijonų lankytojų. XIX amžiuje paryžiečiams buvo uždrausta prekiauti senais savo daiktais miesto ribose, todėl jie persikėlė į aikštę toliau nuo miesto. 1885 metais šita netvarkingos prekybos vieta buvo pripažinta valdžios ir pavadinta Saint-Ouen turgaviete. Senos tradicijos nebuvo pamirštos, tad turgus net nesistengė atsikratyti blusų turgaus etiketės. Čia žmonės ir toliau prekiavo įvairiais iš spintų ištrauktais daiktais. Šiandien blusų Paryžiaus turguje nerasite, čia veikiau pamatysite savo svajonių rūbą, retą senovinį daiktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų