REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto apylinkės teismas gegužės 14 d. išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 46 metų panevėžietis P.D. ir 32 metų Panevėžio rajono gyventojas R.S. pripažinti kaltais dėl vagysčių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2009 metų sausio mėnesio iki 2010 metų gegužės mėnesio kaltinamieji Panevėžyje įvykdė keliolika vagysčių iš garažų. Sugadinę garažo vartų spyną ar išgriovę sieną, įsibrovėliai patekdavo į patalpą ir vogė viską, ką rasdavo vertingo, – stakles, benzininius pjūklus, kopėčias, vejapjoves, automobilių padangas, ratlankius, akumuliatorius, magnetolas, stiprintuvus ir kitus daiktus.

REKLAMA

Visa pagrobto svetimo turto vertė siekia arti 40 tūkstančių litų. Dalis pavogtų daiktų nukentėjusiesiems yra grąžinta.

Teismas, ištyręs visus įrodymus, nustatė, kad P.D. padarė dvidešimt penkias nusikalstamas veikas, kurios priskiriamos prie nesunkių ir apysunkių nusikaltimų ir prie baudžiamųjų nusižengimų.

Kaltu jis prisipažino iš dalies. Kaltinamasis neteistas, dirba pagal terminuotą darbo sutartį, darbdavių charakterizuojamas teigiamai. Dalį žalos jis nukentėjusiesiems atlygino.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdamas į tai, kad P.D. buvo ne tik aktyvus nusikaltimų vykdytojas, bet ir iniciatorius, teismas skyrė jam subendrintą galutinę bausmę – laisvės atėmimą ketveriems metams. Bausmę P.D. turės atlikti pataisos namuose. Taip pat jis turės atlyginti nukentėjusiesiems žalą.

Teismas, skirdamas bausmę R.S., atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis padarė šešiolika nusikalstamų veikų, kurios priskiriamos prie  apysunkių nusikaltimų ir prie baudžiamųjų nusižengimų. Kaltinamasis kaltu prisipažino dėl trijų veikų, dėl likusių veikų – iš dalies.  R.S. neteistas, ūkininkauja, charakterizuojamas teigiamai, atlygino nukentėjusiesiems žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvertinęs šias aplinkybes, teismas skyrė R.S. galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą trejiems metams, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams. R.S. įpareigotas per metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos atlyginti nukentėjusiajam A.N. pusę padarytos turtinės žalos. Be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo R.S. negalės išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų