REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę vienam didžiausiam JAV bankui „JP Morgan Chase“ pranešus apie 2 mlrd. JAV dolerių nuostolius, sekmadienį bankas išplatino žinią, kad už tai atsakomybę prisiims trys banko investicijų padalinio pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Investicijų biuro Niujorke vadovė ir viena geriausiai apmokamų banko specialisčių Ina Drew ir du jos pavaldiniai – Achilles Macris ir Javieras Martin-Artajo per ateinančias kelias dienas bus priversti palikti savo darbo vietas, nes būtent šie žmonės dirbo su investiciniais sandoriais, atnešusiais kompanijai milijardinius nuostolius.

REKLAMA

Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, I. Drew per pastarąsias savaites ne kartą buvo prašyta atsistatydinti, tačiau dėl jos ankstesnių nuopelnų darbe buvo delsiama jos atsistatydinimą patvirtinti.

Iki šio nuostolingo kompanijos sandorio paviešinimo, I. Drew buvo laikoma viena geriausių banko specialisčių, kuri per pastaruosius metus uždirbdavo po 15 mln. JAV dolerių kasmet.

„Ina yra puiki investuotoja, per savo darbus metus kompanijoje padariusi daug gero, tačiau, deja, visi prisimins tik paskutinį jos nesėkmingą investavimo sandorį“, - naujienų agentūrai sakė ją gerai pažinojęs kolega, atsisakęs atskleisti savo vardą.

REKLAMA
REKLAMA

„JP Morgan“ praėjusią savaitę atskleidė, kad dėl nenusisekusių investicinių sandorių patyrė 2 mlrd. JAV dolerių nuostolių. Bankas šią nesėkmę aiškino nepasiteisinusia investavimo strategija, klaidomis, apsileidimu ir blogais sprendimais.

TAIP PAT SKAITYKITE:

JAV bankas „JP Morgan“ prarado 2 mlrd. JAV dolerių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų