REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje mokytojai raginami netaisyti visų mokinių rašybos klaidų, kad nepakenktų jų pasitikėjimui, teigia šalies parlamento narys, kuriuo remiasi laikraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras Endriu Selusas (Andrew Selous) teigia sužinojęs, kad tokia tvarka praktikuojama jo atstovaujamoje apygardoje veikiančiose mokyklose. Tačiau baiminamasi, kad tokia padėtis gali būti visoje šalyje.

REKLAMA

Konservatorių partijai atstovaujantis E. Selusas smerkia tokią tvarką ir teigia, kad netaisyti klaidų yra suteikti „netikrą gerumą“, kuris neleidžia vaikams įgyti darbui būtinų įgūdžių. Politikas sakė apie tokią situaciją sužinojęs iš vienos sunerimusios motinos, tačiau mokyklos jis neįvardijo.

Savo laiške moteris sakė: „Mokykloje dirbantiems mokytojams patariama viename mokinio darbe pataisyti ne daugiau kaip tris rašybos klaidas. Taip daroma neva siekiant nepakenkti vaiko pasitikėjimui savimi.“

„Tikrai nepadedame vaikams netaisydami jų rašybos klaidų, nes tai yra vienas iš esminių dalykų bet kurioje civilizuotoje visuomenėje. Veikiausiai yra tūkstančiai mokyklų, kurioje galioja tokia tvarka, tačiau tai netikras gerumas, ir tokiu būdu mes nuviliame savo vaikus“, – sakė Britanijos parlamento narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų