REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu Graikija atsisakys bendros Europos valiutos, visų euro zonos šalių reitingai gali būti įtraukti į sąrašą šalių, kurių reitingai gali būti sumažinti, sakoma tarptautinės reitingų agentūros „Fitch“ pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Nesėkmingos pastangos suformuoti koalicinę vyriausybę didina tikimybę, kad birželį bus skelbiami nauji rinkimai. Jeigu naujasis ministrų kabinetas nepajėgs arba nepanorės vykdyti susitarimo su ES ir TVF sąlygų, šalis gali palikti euro zoną, mano „Fitch“ analitikai, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA

Gegužės pradžioje „Fitch“ paskelbė ataskaitą „Euro zonos ateitis: alternatyvūs scenarijai“, kurioje perspėjo regiono vyriausybes dėl galimo skolinimosi reitingų sumažinimo ir neigiamos perspektyvos nustatymo tuo atveju, jeigu Graikija pasitrauks iš euro zonos. Reitingas gali būti sumažintas Prancūzijai, Italijai, Ispanijai, Portugalijai, Kiprui, Slovėnijai, Belgijai, Airijai.

Kartu agentūra neatmeta galimybės, kad neigiamas scenarijus gali paspartinti finansinę regiono šalių integraciją, o jo padariniai greičiausiai nebus tokie skaudūs, kaip baiminasi analitikai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų