REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Intensyvus medžiagos kartojimas prieš artėjančius brandos egzaminus - būdingas reiškinys bene visoms pasaulio mokykloms ir jų abiturientams, tik štai Kinijos mokiniai tai daro truputį kitaip, praneša naujienų portalas dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Xiaogan mokykloje, Hubei provincijoje virš jų suolų yra pakabinti įrenginiai su intraveniniais lašais. Sakoma, kad šie vaistai, leidžiami į veną, padeda mokiniams susikaupti ir geriau išmokti medžiagą.

REKLAMA

Pranešama, kad šiuose skysčiuose yra koncentruotos amino rūgšties, kuri reikalinga bendrai organizmo ištvermei ir gerai sveikatai palaikyti. Mokiniai, kurie jaučia silpnumą gali kreiptis į mokyklos medicinos kabinetą, kur jiems bus suleista amino rūgšties koncentrato. Bet, norint sutaupyti laiko vaikščiojant iki med. kabineto ir atgal, šie intraveniniai renginiai buvo įtaisyti tiesiog klasėje virš jų suolų.

Mokyklos direktorius, ponas Xia sakė, kad amino rūgšties koncentratas padeda mokiniams išlikti energingiems ir susikaupusiems. „Valstybė apmoka 10 juanių mokestį už kiekvieną intraveninį įrenginį visiems abiturientams, ketinantiems laikyti Nacionalinės Kolegijos brandos egzaminus.“

Egzaminų sesija prasidės birželio mėnesį.

Kai kurie Kinijos „blogeriai“ sukritikavo tokį elgesį sakydami: „Tai nereiškia, kad abiturientai yra ligoniai, tai reiškia, kad Kinijos visuomenė yra nesveika.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų