• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonomiškiausia pasaulyje sutuoktinių pora įvardinami Johnas ir Helena Taylorai buvo pasiryžę pagerinti ilgiausios kelionės su vienu degalų baku pasaulio rekordą. Savo bandymui jie pasirinko 2012 m. „Volkswagen Passat SE TDI“ sedaną su mechanine šešių laipsnių pavarų dėže. Pasiektas rezultatas – 2617 km realiomis sąlygomis nuvažiuotas atstumas. Iki šiol oficialus didžiausio vienu degalų baku nuvažiuoto atstumo rekordas 2456 km, buvo pasiektas su „Volkswagen Passat 1,6 BlueMotion“ automobiliu Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Lipdukas ant degalų bako (nuotr. Organizatorių)Lipdukas ant degalų bako (nuotr. Organizatorių)

Rekordą net 160 kilometrų pagerinusi pora per tris dienas pabuvojo devyniose valstijose, o vidutinės degalų sąnaudos siekė 2,8 l/100 km. Kelionę Taylorai pradėjo gegužės 3 d. Hiustone, Teksaso valstijoje, o baigė gegužės 5 d. Sterlinge, Virginijoje. Tam, kad vairavimo sąlygos būtų realistiškos pora su savimi turėjo maždaug 54 kg bagažo ir važiavo dieną tam, kad eismo sąlygos atspindėtų įprastą situaciją. Taip pat, vyras ir žmona nuolat keitė vienas kitą prie vairo, niekuomet nevažiuodami daugiau nei 14 val. per dieną.

REKLAMA

Pildomas degalų bakas (nuotr. Organizatorių)Pildomas degalų bakas (nuotr. Organizatorių)

„Mums pavyko pagerinti didžiausio atstumo nuvažiuoto su vienu degalų baku rekordą ir esame labai laimingi dėl to, ‒ kalbėjo J. Tayloras. ‒ „Passat TDI“ buvo puikus automobilis tokiai kelionei. Interjeras erdvus, taip pat talpi bagažinė, tačiau tuo pat metu  jis yra pakankamai ekonomiškas tam, kad leistų mums pasiekti tokį rezultatą.“

Lipdukas ant degalų bako (nuotr. Organizatorių)Lipdukas ant degalų bako (nuotr. Organizatorių)

JAV rinkai skirto „Passat“ sedano 2,0 litrų darbo tūrio TDI „Clean Diesel“ variklio galia siekia 140 AG, o sukimo momentas – 320 Nm. Gamintojo duomenimis, versijos su mechanine pavarų dėže vidutinės degalų sąnaudos siekia 5,5 l/100 km. Prieš kelionę spidometras ir odometras buvo kalibruoti sertifikuotame Hiustono bandymų punkte. Ridos parodymus, degalų užpylimą ir bako dangtelio užklijavimą prižiūrėjo policijos pareigūnai.

Taylorams ekonomiškas vairavimo stilius yra ne tik hobis, bet ir pragyvenimo šaltinis. Pora visame pasaulyje rengia efektyvaus vairavimo stiliaus paskaitas ir iš viso yra pasiekusi daugiau nei 90 su ekonomiškumu ir automobiliai susijusių rekordų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų